Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα είναι η θετική έκπληξη των ευρωεκλογών

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 15:26
UPD:15:32
MotionTeam/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι θα στηρίξει στη Βουλή τα μέτρα που πιστεύει ότι συμβάλλουν στην αποκατάσταση των αδικιών και βοηθούν τους πολίτες σε μία επιχειρηματική δραστηριότητα. 

A- A A+

“Τα μέτρα για την ελάφρυνση κάποιων κοινωνικών ομάδων παρουσιάζονται πάντα σαν το τελευταίο χαρτί του χαρτοπαίκτη κι αυτό αντιβαίνει στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κουλτούρα”, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη,

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι θα στηρίξει στη Βουλή τα μέτρα που πιστεύει ότι συμβάλλουν στην αποκατάσταση των αδικιών και βοηθούν τους πολίτες σε μία επιχειρηματική δραστηριότητα. Επισήμανε δε, επίσης, ότι “ειδικά οι προτάσεις για την νεανική επιχειρηματικότητα, έχουν παρθεί σχεδόν αυτούσιες από τις προτάσεις που έχει κάνει το Ποτάμι στο παρελθόν”.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το Ποτάμι θα είναι η θετική έκπληξη των ευρωεκλογών καθώς η χώρα έχει ανάγκη “από μία καθαρή, ψύχραιμη, ενωτική και πάνω απ’ όλα ευρωπαϊκή φωνή”. Και κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να ταυτιστούν με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης, την οποία στηρίζει το Ποτάμι, μία πρόταση που, όπως είπε, βοηθάει τους Έλληνες να έχουν μία καλύτερη μέρα στα εθνικά και οικονομικά θέματα.

“Το μέλλον της Ελλάδας είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης”, είπε χαρακτηριστικά και εξαπέλυσε επίθεση τόσο απέναντι στον κ. Τσίπρα όσο και στον κ. Μητσοτάκη: “Ακόμα και σήμερα ο κ. Τσίπρας δεν απαντά πoιο είναι το όραμά του για την Ευρώπη και με ποιους θα συνεργαστεί. Από την άλλη έχουμε τον κ. Μητσοτάκη που επιμένει να λέει ότι ο ηγέτης της Ευρώπης πρέπει να είναι ο κ. Βέμπερ, ένας άνθρωπος που μέχρι προχθές, αρνήθηκε την ανάγκη να υπάρχει ένα οικονομικό ταμείο για την αντιμετώπιση της ανεργίας”.

Εξειδικεύοντας την ευρωπαϊκή πρόταση του Ποταμιού επανέλαβε την ανάγκη δημιουργίας ενιαίου αμυντικού δόγματος στην Ευρώπη και θεσμοθέτηση θέσης Υπουργού Οικονομικών με μεγάλο προϋπολογισμό για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την προστασία των αγροτικών προϊόντων της Ευρώπης έναντι των ανταγωνιστών της. Στο σημείο αυτό, επανέλαβε τη θέση του Κινήματος για φορολογία των πολυεθνικών κολοσσών δίνοντας παράδειγμα το NETFLIX που δεν πληρώνει φόρους στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς για την επανασύσταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, τόνισε ότι ποτέ δεν έπαψε να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και θα συνεχίσει “χωρίς κόμπλεξ”, να στηρίζει και να ψηφίζει αυτά που θεωρεί σωστά, όπως έκανε πάντα: “Ο λόγος που υπάρχει το Ποτάμι είναι να λύνει συνεχώς τα προβλήματα των πολιτών, σήμερα, αύριο, μεθαύριο”, κατέληξε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή