ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Ουδεμία διαδικασία δεν έχουν κινήσει οι αρχές στο θέμα Αναστόπουλου»

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 16:16
UPD:16:16
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ VOLITAKIS
A- A A+

Για στάση αναμονής «ίσως και αδράνεια των αρχών», κάνει λόγο με επιστολή της προς τους αρμόδιους φορείς (υφυπουργείο αθλητισμού, ΕΣΑΚΕ, ΓΓΑ, ΔΕΑΒ, ΚΕΔ) η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, για τα όσα συνέβησαν έξω από το σπίτι του διαιτητή, Παναγιώτη Αναστόπουλου, πριν και μετά τον αγώνα της Α1, Ολυμπιακός-Προμηθέας Πατρών.

Η επιστολή των «πρασίνων» αναφέρει: «Τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούμε τη στάση αναμονής, αν όχι την αδράνεια, των αρμόδιων Αρχών σε σχέση με τις επαναλαμβανόμενες ενέργειες στοχοποίησης και τρομοκράτησης του διαιτητή καλαθοσφαίρισης κ. Αναστόπουλου πριν και μετά την από 08-05-2019 αναμέτρηση των ομάδων καλαθοσφαίρισης ΚΑΕ Ολυμπιακός και Προμηθέα Πατρών, οι οποίες μάλιστα κορυφώθηκαν ακόμα και με τη ρίψη βόμβας μολότοφ στην οικία του (!).

Επιπροσθέτως, όπως καλώς γνωρίζετε, η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει στην ταυτοποίηση τουλάχιστον πέντε (5) οπαδών του Ολυμπιακού ως δραστών της επονείδιστης επίθεσης που δέχθηκε ο εν λόγω διαιτητής με τουλάχιστον εκατό (100) μηχανάκια έξω από το σπίτι του την παραμονή του ως άνω αγώνα, κατόπιν επίσημων ανακοινώσεων της ΚΑΕ Ολυμπιακός οι οποίες τον κατονόμαζαν ως μη αποδεκτό διαιτητή, για να τους σφυρίζει.

Κατόπιν τούτων, είναι πραγματικά απορίας άξιο το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα οι αρμόδιες Αρχές, ουδεμία διαδικασία έχουν εκκινήσει ούτε έχουν ασκήσει οποιαδήποτε δίωξη για την τιμωρία τόσο των φυσικών όσο και ηθικών αυτουργών για τα ως άνω ακραία περιστατικά βίας.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας, ώστε να αποκατασταθεί η αίσθηση νομιμότητας και κυρίως να εξασφαλισθεί πως δε θα επαναληφθούν τέτοιες βίαιες και καταδικαστέες ενέργειες στο χώρο της καλαθοσφαίρισης. Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματός μας».

Στο μεταξύ, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, εξέφρασε μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης την απορία του για για τα όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ, με αφορμή την απόφαση για αναβολή των play off μετά την προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ. Μάλιστα, καλεί σε βοήθεια τον πρώην κομισάριο του NBA, Ντέιβιντ Στερν!

«Κάποια πράγματα που καταλαβαίνω: παίζουμε χωρίς παρουσία οπαδών (εξαιτίας τιμωρίας για επεισόδια στις εξέδρες). Παίζουμε τελικό κυπέλλου μόνο με παιδιά στις εξέδρες, αλλά δεν έχω την παραμικρή ιδέα για ποιο λόγο. Τα play off αναβλήθηκαν επειδή μια ομάδα προσέφυγε στα δικαστήρια. Που είναι ο Ντέιβιντ Στερν όταν τον χρειάζεσαι;». 

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις