Επερώτηση Καμμένου για θέματα του υπουργείου Τουρισμού επί υπουργίας Κουντουρά

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 14:52
UPD:17:47
INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν σήμερα επερώτηση και ερώτηση που αφορούν σε θέματα του υπουργείου Τουρισμού κατά την περίοδο υπουργίας της Έλενας Κουντουρά.

Η επερώτηση προς τον υπουργό Τουρισμού, Θανάση Θεοχαρόπουλου, αφορά τη «διαφοροποίηση στα ποσά για δαπάνες που υλοποιούνται από τον ΕΟΤ για δράσεις προβολής στο εξωτερικό», ύψους 19,5 εκατ. ευρώ, στον έλεγχο των δραστηριοτήτων συνεργατών της Έλ. Κουντουρά καθώς και αν ευσταθεί καταγγελία «ανωτάτων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Τουρισμού, (ότι) η πρώην υπουργός, μετά την παραίτησή της, προσήλθε στο υπουργείο και παρέλαβε το σύνολο των αρχείων που είχαν εμπιστευτικό πρωτόκολλο».

Η ερώτηση με αίτηση κατάθεσης εγγράφων των ΑΝΕΛ προς τους υπουργούς Τουρισμού Θ. Θεοχαρόπουλο και Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο αφορά στα κάτωθι:

1. «Έχουν υποβληθεί δηλώσεις ΦΠΑ για τα έτη 2015, 2016, 2017, 2018 και 2019, καθώς και ανακεφαλαιωτικός πίνακας για τις λήψεις των ανωτέρω υπηρεσιών; Να κατατεθούν οι δηλώσεις ΦΠΑ και ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας.

2. Τι ποσό ΦΠΑ έχει αποδοθεί στο ελληνικό δημόσιο από τον ΕΟΤ για τα εν λόγω έτη (2015-2019) για τις συγκεκριμένες συμβάσεις και υπηρεσίες που αφορούν την τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Να κατατεθούν οι εκκαθαριστικές δηλώσεις, καθώς και τα αποδεικτικά πληρωμών.

3. Αν το ποσό ΦΠΑ δεν έχει αποδοθεί στο ελληνικό δημόσιο, τι μεγέθους είναι αυτό και που βρίσκεται κατατεθειμένο; Να κατατεθούν τα σχετικά παραστατικά».

Επίσης, αναφέρεται στα επίσημα ισοζύγια λογαριασμών του ΕΟΤ, τα ποσά των οποίων - όπως τονίζει - εμφανίζουν μεγάλη απόκλιση και ζητάει τα παραστατικά, ενώ καλεί τον υπουργό να τον ενημερώσει αν αληθεύει ότι ο  Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, εκ του Νόμου, αποκλειστικά αρμόδιος για την υπογραφή αποφάσεων που αφορούν στο σύνολο των κονδυλίων του ΕΟΤ, είχε στενή φιλική και επαγγελματική σχέση με τον σύζυγο της κ. Κουντουρά, αλλά και την ίδια από το 2013.

Μεταξύ άλλων, ζητάει να πληροφορηθεί αν η διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου της κ. Κουντουρά, μετέχει μαζί της σε Μ.Κ.Ο και έχει διορισθεί από την κ. Έλενα Κουντουρά αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, ασκώντας διαχείριση υποθέσεων που εμπίπτουν στις Αρμοδιότητες των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού, κάτι που απαγορεύεται από τη νομοθεσία.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή