Εγκώμια για Σάκκαρη - Τσιτσιπά από εξειδικευμένη ιστοσελίδα τένις

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 16:00
UPD:16:00
EPA/TONY MCDONOUGH
A- A A+

Αφιέρωμα στο ταλαντούχο ελληνικό δίδυμο των Μαρίας Σάκκαρη και Στέφανου Τσιτσιπά φιλοξενεί η εξειδικευμένη ιστοσελίδα tennis.com, λόγω της εκτίναξής τους στην παγκόσμια κατάταξη.

«Το τένις σπάνια είχε έναν κορυφαίο παίκτη από την Ελλάδα. Τώρα έχει δύο, με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σακκάρη να κατέχουν τις υψηλότερες θέσεις στην καριέρα τους στην παγκόσμια κατάταξη. Και οι δύο έφτασαν στα ημιτελικά της Ρώμης, έχοντας επίσης κερδίσει τίτλους την ίδια εβδομάδα στο Εστορίλ και στο Ραμπάτ, αντίστοιχα. Ο Τσιτσιπάς, 20 ετών, βρίσκεται στο Νο. 6 στην κατάταξη ATP, ενώ η Σάκκαρη είναι στο Νο 29 στην κατάταξη WTA», αναφέρεται.

Ως προς τη συνύπαρξη των δύο πρωταθλητών, φιλοξενούνται δηλώσεις του Τσιτσιπά από τη Ρώμη: «Νιώθω σαν να είμαστε το δυναμικό δίδυμο που προέρχεται από την Ελλάδα, εμπνέοντας μικρά παιδιά και γενικά ανθρώπους, που θέλουν να παίξουν τένις. Γνωρίζει ο ένας τον άλλον για πολύ καιρό, παίζοντας μαζί στο Κύπελλο Hopman».

Και συνεχίζει ο Στέφανος: «Παίζει υπέροχα. Η Μαρία αισθάνεται πολύ άνετα όταν βρίσκεται στο γήπεδο. Χαίρομαι που το βλέπω αυτό. Είναι μία από τις πιο ικανές αθλήτριες».

Στο αφιέρωμα υπογραμμίζεται δήλωση της Σάκκαρη, σύμφωνα με την οποία η ανέλιξή τους είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτη αν ληφθεί υπόψη ότι δεν έλαβαν ουσιαστική υποστήριξη.

«Δεν είχαμε ποτέ δύο καλούς παίκτες που παίζουν ταυτόχρονα», δήλωσε η Μαρία. «Αισθάνομαι πολύ υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα, είναι από τη Σπάρτη, είμαι από αυτήν τη χώρα. Έχουμε ζήσει πολύ δύσκολες στιγμές τα τελευταία 10 χρόνια. Νομίζω ότι φέρνοντας καλά αποτελέσματα και ευτυχία στους ανθρώπους, είναι πολύ ωραίο».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις