200 καλεσμένοι στα εγκαίνια του πρώτου Μητροπολιτικού Κέντρου της Engel & Völkers στην Ελλάδα

Επιτυχές ξεκίνημα σε Αθήνα και Κυκλάδες
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 08:43
UPD:08:48
A- A A+

Το βράδυ της 20ης Μαΐου, η ελληνική πρωτεύουσα φιλοξένησε μια μεγάλη τελετή, η οποία και σηματοδότησε την έναρξη λειτουργίας του Μητροπολιτικού Κέντρου της Engel & Völkers στην Αθήνα. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο εστιατόριο «Athénée» στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου και παρευρέθηκαν περίπου 200 προσκεκλημένοι από τον κόσμο της πολιτικής, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, του πολιτισμού και των επιχειρήσεων. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Sven Odia, καθώς και τη Γενική Διευθύντρια των Μητροπολιτικών Κέντρων της Engel & Völkers, Paloma Pérez Bravo και την Πρόεδρο του Μητροπολιτικού Κέντρου στην Ελλάδα, Ναταλί Λεονταράκη. Μεταξύ των εξεχόντων προσκεκλημένων ήταν ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ισίδωρος Κούβελος, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο επικεφαλής του Οικονομικού Τμήματος της Γερμανικής Πρεσβείας, Michael Dorn, η Μαριάννα Στέγκου, η Μπουμπού Μπαρμπαλιά, ο Απόστολος και η Αφροδίτη Βιλδιρίδη, ο Θανάσης και η Βάνα Λαβίδα, ο Μιχάλης Σκουλικίδης και η Έμυ Λιβανίου.

«Καθώς η ελληνική οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης τα τελευταία χρόνια, κυρίως στον κλάδο των ακινήτων, επιλέξαμε σκοπίμως τη δεδομένη στιγμή της εισόδου μας στην αγορά της Αθήνας. Η σταθεροποίηση της οικονομίας δημιουργεί καλές επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά κατοικιών», εξηγεί η Ναταλί Λεονταράκη. Η νέα περιοχή δραστηριοποίησης της Engel & Völkers καλύπτει όχι μόνο το κέντρο της Αθήνας αλλά και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Πόρτο Χέλι και τις Κυκλάδες. «Η Μύκονος και η Σαντορίνη αποτελούν διεθνή hotspots και το γεγονός αυτό τα καθιστά μια ιδιαιτέρως συναρπαστική αγορά για εμάς», προσθέτει η Ναταλί Λεονταράκη. Η ζήτηση από ξένους αγοραστές είναι αντιστοίχως υψηλή. Ορισμένοι από αυτούς τα αγοράζουν για ιδιωτική χρήση, ενώ άλλοι επιλέγουν να τα νοικιάσουν σε τρίτους. Η μίσθωση κατοικιών στη Μύκονο είναι ικανή να παράγει ακαθάριστη απόδοση της τάξης του 8%.

Το Μητροπολιτικό Κέντρο απασχολεί σήμερα 50 κτηματομεσίτες. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την έναρξη των δραστηριοτήτων μας στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή. Η αξιοποίηση του εμπορικού σήματος βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη. Έχουμε καταφέρει να προσλάβουμε μεγάλο αριθμό συμβούλων ακινήτων μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», δηλώνει ο Sven Odia. Επιπλέον, το Μητροπολιτικό Κέντρο της Engel & Völkers στην Ελλάδα έχει αναλάβει την πώληση περισσότερων από 190 ακινήτων.

Προτεινόμενα για εσάς