Έκθεση συλλογής αντικειμένων της θρυλικής Μαρίας Κάλλας, στο θέατρο «Ολύμπια»

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019 08:01
A- A A+

Έκθεση για την Μαρία Κάλλας -η οποία παρουσιάζει μια συλλογή αντικειμένων και τεκμηρίων για τη ζωή και το έργο της- φιλοξενείται στο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Ολύμπια», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό [Ακαδημίας 59, Αθήνα].

Η συλλογή συγκροτήθηκε έπειτα από αγορές που έκανε ο δήμος Αθηναίων το 2000 στο Παρίσι κατά τη διάρκεια μεγάλης δημοπρασίας αντικειμένων της Μαρίας Κάλλας, με τη συμμετοχή του υπουργείου Πολιτισμού.  Με το πέρασμα του χρόνου, η συλλογή αυτή εμπλουτίστηκε από δωρεές και χρησιδάνεια. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου.

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν πρωτότυπες φωτογραφίες, επιστολές προς τη Μαρία Κάλλας ή της ιδίας, αυθεντικές αφίσες παραστάσεων, αντίγραφα προγραμμάτων παραστάσεων, αποκόμματα συνεντεύξεων και δημοσιεύσεων σε εφημερίδες και περιοδικά εποχής, τηλεγραφήματα, προσωπικά αντικείμενα (ρούχα, αξεσουάρ, περούκα), πίνακες ζωγραφικής και έργα γλυπτικής, αναμνηστικά αντικείμενα εμπνευσμένα από την καλλιτέχνιδα, σημειωματάρια σκηνικών, παρτιτούρες, δίσκους, βιβλία, περιοδικά κ.ά. 

Η μουσειολογική ομάδα «έχτισε» ένα περιβάλλον που δίνει την αίσθηση ότι η έκθεση αποτελούσε ανέκαθεν μέρος του χώρου και βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την ιδιαιτερότητα και την ιστορικότητα του σημαντικού αυτού κτηρίου.

Σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει τη δύναμη, τη μοναδικότητα και τη λάμψη της Μαρίας Κάλλας και να δημιουργήσει μια διαχρονική σύνδεση μεταξύ της καλλιτέχνιδας και του θεάτρου, που αποτελούν δύο αναπόσπαστα κομμάτια της ιστορίας του λυρικού θεάτρου και του θεάτρου «Ολύμπια».  

Ωράριο λειτουργίας: Από 21/5 έως 31/7: Τρίτη με Παρασκευή 10.00-18.00, Σάββατο & Κυριακή 10.00-14.00.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς