Στ. Θεοδωράκης: Γειτονιές αφύλακτες και πολιτικοί πάνε για ψώνια με στρατιές αστυνομικών

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 16:59
UPD:17:01
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Το πρόβλημα της φύλαξης προσώπων ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο ανέδειξε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Real FM επισημαίνοντας ότι «τώρα στις ευρωεκλογές, οι αστυνομικοί είναι περισσότεροι από τους υποψήφιους! Είναι αδιανόητο να υπάρχουν ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν 10 αστυνομικούς».

«Υπάρχουν υπουργοί της Κυβέρνησης, αλλά και πρώην υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που φυλάσσονται από 20-30 αστυνομικούς», πρόσθεσε.

Πρότεινε τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής που θα αναθεωρήσει άμεσα την πολιτική στρατηγική φύλαξης υψηλών προσώπων, καθώς όπως είπε, αφήνουν αφύλακτες τις γειτονιές, την ίδια στιγμή που ορισμένοι πολιτικοί κυκλοφορούν με στρατιές αστυνομικών ακόμα και για τα ψώνια τους.

«Δεν μπορούν επιχειρηματίες, γιατί νιώθουν ότι απειλούνται, να φυλάσσονται από την ελληνική αστυνομία. Έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν την ιδιωτική τους φρουρά» τόνισε και θύμισε πως το Ποτάμι, είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, πριν ένα χρόνο, αλλά η απάντηση του Υπουργείου για μια ακόμα φορά ήταν τυπική.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δημοσκοπικές έρευνες είπε «θα βρεθούμε μπροστά σε εκπλήξεις στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Αν αυτές είναι οι προβλέψεις, τότε δεν έχουμε και πολύ ανάγκη τις δημοσκοπήσεις».

«Άκουγα χθες έναν αναλυτή που έλεγε ότι η διαφορά θα κυμανθεί από 3 μέχρι 12%. Δεν είναι ανάγκη να είσαι δημοσκόπος για να πεις κάτι τέτοιο» δήλωσε χαρακτηριστικά και εκτίμησε πως θα βρεθούμε μπροστά σε εκπλήξεις στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών. Υπογράμμισε πως αυτό συμβαίνει επειδή ο κόσμος δεν εμπιστεύεται αυτό που θεωρεί σύστημα εξουσίας, και περιλαμβάνει τους δημοσιογράφους και τους δημοσκόπους, «οπότε δεν δίνει ειλικρινείς απαντήσεις».

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή