Ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη σε κατάσβεση πυρκαγιών στο Ισραήλ

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 14:11
UPD:15:17
Δελτίο Τύπου
A- A A+

Σε αίτημα της κυβέρνησης του Ισραήλ για παροχή συνδρομής με εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών που πλήττουν το κεντρικό τμήμα της χώρας ανταποκρίθηκε η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ένα αεροσκάφος τύπου Canadair CL-415 αναχώρησε άμεσα σήμερα το πρωί, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο εντός της ημέρας.

Τα δύο ελληνικά αεροσκάφη αναμένεται να αναλάβουν αποστολές αεροπυρόσβεσης τις απογευματινές ώρες.

Οι πυρκαγιές που πλήττουν το Ισραήλ έχουν οδηγήσει στον θάνατο ενός ατόμου. Σύμφωνα με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της χώρας, από 35 έως 42 κατοικίες καταστράφηκαν χθες από τη φωτιά, ενώ οικογένειες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει επανειλημμένα παράσχει συνδρομή με εναέρια μέσα στο Ισραήλ, όπως και σε άλλες γειτονικές χώρες.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος συγκάλεσε σήμερα το πρωί κυβερνητική συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της κρίσης, χαιρέτισε τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των δυνάμεων ασφαλείας στη μάχη εναντίον των πυρκαγιών. 

Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τις χώρες που έστειλαν αεροπλάνα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. «Έχουμε δεχθεί προς το παρόν βοήθεια από την Ελλάδα, την Κροατία, την Ιταλία, την Κύπρο και την Αίγυπτο και είμαστε ευγνώμονες προς όλες αυτές τις χώρες» δήλωσε και δεσμεύθηκε να ενισχύσει τις δυνατότητες του Ισραήλ στη μάχη κατά των πυρκαγιών.

Με τη σειρά του, και ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος, Χρήστος Στυλιανίδης ευχαρίστησε την Ελλάδα για την αλληλεγγύη της.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή