Σπάνιο γιγαντιαίο πάντα- αλμπίνο εντοπίστηκε στην Κίνα

Τρίτη, 28 Μαΐου 2019 21:39
UPD:22:00
A- A A+

Ένα ολόλευκο γιγαντιαίο πάντα έκανε την εμφάνισή του σε δάσος με μπαμπού στην Κίνα και «συνελήφθη» από το φακό της κάμερας. Πρόκειται για την πρώτη καταγραφή πάντα- αλμπίνο, σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Όπως ανακοινώθηκε τα πλάνα ελήφθησαν τον Απρίλιο στη νοτιοδυτική επαρχία της Σιτσουάν, σε ένα από τα τεράστια εθνικά πάρκα με στόχο την προστασία της άγριας ζωής, το Wolong National Nature Reserve. Σε δηλώσεις του στο CNΝ ο Λι Σενγκ ερευνητής του Πανεπιστημίου Peking στο Πεκίνο σημείωσε πως δεν έχει εντοπιστεί ποτέ στο παρελθόν πάντα- αλμπίνο στην άγρια φύση. 

WFXR NEWS
Πάντα αλμπίνο

Nature reserve camera captures albino panda for first time in history

Πιστεύεται ότι το σπάνιο πάντα είναι μόλις ενός ή δύο ετών. Φαίνεται να είναι αρκετά δυνατό, με σταθερό βηματισμό, σε μία ένδειξη ότι η γενετική πάθηση δεν εμποδίζει τη ζωή και την καθημερινότητά του. Σχεδιάζεται να τοποθετηθούν περισσότερες κάμερες στην περιοχή προκειμένου να διαπιστωθεί πώς αναπτύσσεται, αλλά και πώς αλληλεπιδρά με τα άλλα γιγαντιαία πάντα στην περιοχή. 

Τα ζώα που πάσχουν από αλμπινισμό είναι συχνά σε μεγαλύτερο κίνδυνο να πέσουν θύμα αρπακτικών στην άγρια φύση, καθώς μπορούν να εντοπιστούν πιο εύκολα, ενώ τείνουν να έχουν και πιο αδύναμη όραση, σύμφωνα με το National Geographic. 

To γιγαντιαίο πάντα κατατάσσεται στην κατηγορία των ευάλωτων ζώων από την Ένωση για την Διάσωση της Φύσης. Υπολογίζεται ότι έχουν απομείνει μόλις 1.864 στην άγρια φύση. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή