Κύπρος: Ο Γ. Σαββίδης νέος υπουργός Δικαιοσύνης

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019 16:42
UPD:16:45
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ορκίζεται αύριο ο νέος υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Γεώργιος Σαββίδης, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ. Σαββίδης αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο μετά την παραίτηση του Ιωνά Νικολάου από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης στον απόηχο των δολοφονιών του «Ορέστη».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως «ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενόψει της αποχώρησης του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου διορίζει ως Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης τον κ. Γιώργο Σαββίδη».

Πρόσθεσε πως «ο κ. Γιώργος Σαββίδης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1959, και μετά το 1974 διαμένει στη Λεμεσό. Είναι μάχιμος δικηγόρος. Ασκεί τη δικηγορία εδώ και 35 χρόνια. Ο κ. Σαββίδης έχει σπουδές νομικής στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου όπως επίσης και του International Bar Association», σημείωσε ο κ. Προδρόμου.

«Σε αυτό το σώμα υπήρξε μάλιστα ενεργό στέλεχος, έχοντας διατελέσει Πρόεδρος ή και Αντιπρόεδρος  σε διάφορες υποεπιτροπές, ενώ έχει διοργανώσει διεθνές συνέδριο του IBA στην Κύπρο», πρόσθεσε.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή