Σε εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας

Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019 08:50
UPD:12:01
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκονται τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας της τροχαίας, σ’ όλη την επικράτεια, λόγω της διεξαγωγής του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τα έκτακτα μέτρα επιχειρούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και διευκόλυνσης των πολιτών στις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός της τροχαίας πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει:

  • Τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σ' όλο το οδικό δίκτυο της χώρας
  • Τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια

Παράλληλα, ο σχεδιασμός προβλέπει τη διάθεση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση των μέτρων, καθώς και τον απαιτούμενο συντονισμό και εποπτεία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, θα διατεθεί σταδιακά το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού της τροχαίας καθώς και μεγάλος αριθμός περιπολικών, μοτοσικλετών και συμβατικών οχημάτων με τον ανάλογο εξοπλισμό.

Υπενθυμίζεται ότι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διέλευση των οχημάτων από τους σταθμούς των διοδίων, είναι ελεύθερη.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή