Ένας «άθλος» για τη ζωή των Ανήλικων και Εφήβων στη Σύρο

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 12:44
UPD:12:44
A- A A+

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Κορυφαίοι τριαθλητές και όχι μόνο, το τριήμερο 28-30 Ιουνίου (Παρασκευή - Κυριακή), δίνουν ραντεβού στη μαγευτική Ερμούπολη της Σύρου για να λάβουν μέρος στη διοργάνωση «SYRATHLON 2019». Κολύμπι, ποδήλατο και τρέξιμο, με μία... ανάσα!

Εκτός από τα βασικά αγωνίσματα Olympic Triathlon και Sprint Triathlon, το πρόγραμμα του Syrathlon 2019 περιλαμβάνει σκυταλοδρομίες, παιδικό αγώνα διάθλου, αγώνα δρόμου 5χλμ, καθώς και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα από τον Φιλανθρωπικό Αγώνα Δρόμου 5χλμ., η διοργάνωση υποστηρίζει τη «ΣΤΕΓΗ Ανήλικων και Εφήβων Σύρου», προσφέροντας τα έσοδα του αγώνα στον συγκεκριμένο κοινωνικό φορέα.

Πρόσφατα και στο πλαίσιο του Φιλανθρωπικού Αγώνα, δύο σπουδαίοι τριαθλητές, ο Παναγιώτης Δημόπουλος και η Εύα Μπέκα, επισκέφθηκαν «ΣΤΕΓΗ Ανήλικων και Εφήβων Σύρου», όπου θαύμασαν το έργο του Ιδρύματος, μίλησαν στα παιδιά για το τρίαθλο και τα οφέλη του, και τα παρακίνησαν να φτιάξουν ομάδες, με στόχο να αγωνιστούν με ομάδες τριάθλου ή απλά να συμμετάσχουν στον Φιλανθρωπικό Αγώνα δρόμου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Το απόγευμα της Παρασκευής (28/6), η διοργάνωση ξεκινά με «Καλωσόρισμα» των αθλητών, βραβεύσεις Ελλήνων τριαθλητών και την τελετή έναρξης. Το πρωί του Σαββάτου (29/6), θα πραγματοποιηθούν οι Αγώνες Διάθλου, για παιδιά και έφηβους, ηλικίας από 6 έως 15 ετών. Το μεσημέρι, ακολουθεί η Tεχνική Eνημέρωση για τους αγώνες τριάθλου ενηλίκων και o Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου 5χλμ, με εκκίνηση στις 18:00, από την πλατεία Μιαούλη.

Τα main events της διοργάνωσης, οι αγώνες τριάθλου ενηλίκων, θα ξεκινήσουν την Κυριακή (30/6), στις 9:00 π.μ., με δύο αποστάσεις, Olympic και Sprint Distance, και δυνατότητα συμμετοχής αθλητών, είτε ατομικά είτε ομαδικά (2 έως 3 άτομα ανά ομάδα), σε σκυταλοδρομίες (relays).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το SYRATHLON 2019 γίνεται με στόχο την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του αθλητισμού, στηρίζοντας ανθρώπους που έχουν ανάγκη και παροτρύνει έμπειρους και ερασιτέχνες αθλητές να επισκεφθούν τη Σύρο και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε έναν μοναδικό αγώνα τριάθλου. Συνδιοργανωτές του αθλητικού event είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης και ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, με την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Σύρου. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα www.syrathlon.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή