Πρώτη τριμερής υπουργική συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Αρμενίας

Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 17:47
UPD:17:54
Menelaos Myrillas / SOOC/Menelaos Myrillas
A- A A+

Στην Κύπρο αναμένεται να μεταβεί την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος θα συμμετάσχει, από κοινού με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και της Αρμενίας, Ζόχραμπ Μνατσακανιάν, στις εργασίες της Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας - Κύπρου - Αρμενίας, η οποία συγκαλείται για πρώτη φορά. 

Οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών και οι αντιπροσωπείες τους θα συζητήσουν ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εστιάζοντας στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, την κατάσταση στον Καύκασο και τα Δυτικά Βαλκάνια, τις σχέσεις της Αρμενίας με την ΕΕ, καθώς και θέματα Διασποράς και ενέργειας.

Θα συζητηθούν, επίσης, οι δυνατότητες ενισχυμένης συνεργασίας, τόσο στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών, όσο και μεταξύ των τριών χωρών σε τομείς που άπτονται της ασφάλειας και της οικονομικής ανάπτυξης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον κ. Χριστοδουλίδη, ενώ θα έχει και εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει αυθημερόν στην Αθήνα και θα έχει δείπνο εργασίας με τον Αρμένιο ομόλογό του. Θα συζητηθούν περιφερειακά και διεθνή θέματα, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή