Π. Γερουλάνος: «Παρών» στην εκλογική μάχη του Ιουλίου

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 16:59
UPD:17:09
ΑΠΕ/ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ
A- A A+

Στις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής και στις επικείμενες εθνικές εκλογές αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Παύλος Γερουλάνος.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τον δήμο Αθηναίων δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει στον δήμο, «τιμώντας τους Αθηναίους και τις Αθηναίες που θα επιλέξουν να στηρίξουν με την ψήφο τους τον συνδυασμό μας, Αθήνα Είσαι Εσύ. Η δέσμευσή μου ισχύει στο ακέραιο. Πολιτικοί χωρίς αρχές και αξιοπιστία δεν προσφέρουν στην πολιτική ζωή του τόπου».

Κατά τον κ. Γερουλάνο, ο πολιτικός χώρος στον οποίο ανήκει «είναι και θα είναι πάντα ο χώρος της προόδου, του σοσιαλισμού και της δημοκρατίας, ο οποίος ταυτίστηκε τις τελευταίες δεκαετίες με την ίδρυση και εξέλιξη του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Ένας χώρος που έχει αξίες βαθιά ριζωμένες στην ελληνική κοινωνία και τεράστια ανάγκη από σύγχρονες θέσεις και προτάσεις που θα πάνε την κοινωνία μπροστά. Σε αυτό το πλαίσιο, έχω προσπαθήσει, με όσες δυνάμεις έχω, να πείσω ότι, όσο ασχολούμαστε με πρόσωπα, καρέκλες και λογότυπα, τόσο θα απομακρύνονται οι πολίτες από τον χώρο και τις ιδέες μας. Θα συνεχίσω να το κάνω».

Ο Παύλος Γερουλάνος υπογράμμισε ότι ο χώρος που υπηρετεί έχει ως κέντρο της πολιτικής του τον άνθρωπο. «Και συνεπώς βασική μου πεποίθηση είναι ότι η πολιτική έχει αξία όταν την υπηρετείς για να παράξεις αποτέλεσμα για την κοινωνία και όχι όταν διεκδικείς να σε υπηρετεί για να παράξει αποτέλεσμα για σένα».

Ο ίδιος έκανε λόγο για άλλη μία «κρίσιμη καμπή». Όπως υποστήριξε, «η πολιτική αποτυχία του Αλέξη Τσίπρα, τόσο στην κυβερνητική διαχείριση, όσο και στις όποιες διαδικασίες ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου επιχείρησε, δημιουργεί την ανάγκη και την υποχρέωση σε όλους εμάς, που πιστεύουμε στην πολιτική ως δύναμη δημιουργίας, να δηλώσουμε παρών σε αυτή τη μάχη για την ενίσχυση του χώρου μας».

Ο κ. Γερουλάνος έκανε γνωστό πως ζήτησε από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής να μπει σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ώστε να δώσει σε όλη την Ελλάδα «την πολιτική μάχη για τη νίκη των ιδεών μας και για ένα λυτρωτικό αποτέλεσμα για τους ανθρώπους που στηρίζουν τα όνειρά τους στις ιδέες του προοδευτικού χώρου.

Ανεξάρτητα από την όποια απόφαση και εάν πάρει η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, την οποία θα σεβαστώ απόλυτα, δηλώνω παρών και σε αυτήν την πολιτική, ιδεολογική και εκλογική μάχη, αλλά και στις μάχες που θα δοθούν μετά τις εκλογές» κατέληξε ο Παύλος Γερουλάνος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή