Αλλαγές στο άρθρο για τον βιασμό προανήγγειλε ο Μ. Καλογήρου

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 11:52
UPD:14:59
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο υπουργός σημείωσε πως «δεν ισχύει ότι ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα» και πως «διατηρείται κακούργημα».

A- A A+

Νομοτεχνική βελτίωση για την παράγραφο 5 του άρθρου 336 του Ποινικού Κώδικα σχετικά με τον ορισμό του βιασμού κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα θα  αναφέρεται πως «όποιος επιχειρείται γενετήσια πράξη χωρίς συναίνεση, τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη».

Νωρίτερα, μιλώντας στην Ολομέλεια, ο υπουργός είχε σημειώσει πως «δεν ισχύει ότι ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα» και πως «διατηρείται κακούργημα».

Την ίδια στιγμή ενστάσεις υπάρχουν για το χρόνο έναρξη ισχύος του Ποινικού Κώδικα με τον Σταύρο Κοντονή από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει «δραματική έκκληση να μην βιαστούμε να γίνουν οι αλλαγές μέσα στη δικαστική περίοδο».

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας συνεχίζεται χωρίς τα κόμματα της αντιπολίτευσης -με εξαίρεση το Ποτάμι- και η ψήφιση των Ποινικών Κωδίκων θα γίνει σήμερα. Η Νέα Δημοκρατία δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις και κατηγορεί την κυβέρνηση που στοχεύει στη ψήφιση ρουσφετολογικών διατάξεων. Τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης- εκτός από το Ποτάμι- αποχώρησαν και από τη σημερινή συνεδρίαση, όπως είχαν πράξει και χθες στην κύρωση δύο συμβάσεων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή