Βουλή: Παραμένει κακούργημα ο βιασμός

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 15:33
UPD:15:37
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μετά τις αντιδράσεις, ακόμη και εντός ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση.

A- A A+

Νομοτεχνική βελτίωση για την παράγραφο 5 του άρθρου 336 του Ποινικού Κώδικα σχετικά με τον ορισμό του βιασμού κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, θα αναφέρεται πως «όποιος επιχειρείται γενετήσια πράξη χωρίς συναίνεση, τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη».

Νωρίτερα, μιλώντας στην Ολομέλεια, ο υπουργός είχε σημειώσει πως «δεν ισχύει ότι ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα» και πως «διατηρείται κακούργημα».

Την ίδια στιγμή, ενστάσεις υπάρχουν για τον χρόνο έναρξη ισχύος του Ποινικού Κώδικα με τον Σταύρο Κοντονή από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει «δραματική έκκληση να μην βιαστούμε να γίνουν οι αλλαγές μέσα στη δικαστική περίοδο».

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας συνεχίστηκε χωρίς τα κόμματα της αντιπολίτευσης - με εξαίρεση το Ποτάμι - και η ψήφιση των Ποινικών Κωδίκων θα γίνει σήμερα.

Η Νέα Δημοκρατία δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στοχεύει στην ψήφιση ρουσφετολογικών διατάξεων.

Τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης- εκτός από το Ποτάμι- αποχώρησαν και από τη σημερινή συνεδρίαση, όπως είχαν πράξει και χθες στην κύρωση δύο συμβάσεων.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή