Συνεχίστηκε στο ΑΣΕΑΔ η μάχη των «αιωνίων»

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 19:14
UPD:19:28
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ VOLITAKIS
A- A A+

Η μάχη Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού συνεχίστηκε και σήμερα στο ΑΣΕΑΔ, όπου εκδικάστηκαν και οι δύο προσφυγές των «ερυθρόλευκων» για την επικύρωση της βαθμολογίας και τον υποβιβασμό τους στην Α2. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο Παναθηναϊκός ζήτησε παράσταση!

Το ενδιαφέρον κομμάτι της υπόθεσης έχει να κάνει με τις ομάδες που ζήτησαν παράσταση για να «κοντραριστούν» ουσιαστικά με τους ερυθρόλευκους. 

Οι «πράσινοι», μάλιστα, ζήτησαν από το Συμβούλιο να ληφθεί υπόψιν η δική τους θέση και στις δύο περιπτώσεις.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε στην πρώτη προσφυγή να μην ισχύσει η επικύρωση της βαθμολογιας της Basket League, με δεδομένο ότι εκκρεμούσε απόφαση του ΑΣΕΑΔ, άρα δεν είχε δικαίωμα ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση. 

Στην συγκεκριμένη υπόθεση ζήτησαν παράσταση οι 4 ομάδες που συνεχίζουν στα play offs (Παναθηναϊκός, Προμηθέας, ΑΕΚ, Περιστέρι), έχοντας έννομο συμφέρον. Διότι αν ο Ολυμπιακός δικαιωθεί, τότε τα play offs είναι άκυρα.

H δεύτερη υπόθεση που εκδικάστηκε είχε να κάνει με την προσφυγή του Ολυμπιακού, που θεωρεί παράνομο τον υποβιβασμό στην Α2 και την αφαίρεση των 6 βαθμών που του επιβλήθηκε. 

Οι Πειραιώτες κατάθεσαν όλα τα στοιχεία που έχουν κόντρα στην απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ και μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι ανάμεσα σε δύο ποινές, υπερτερεί η ελαφρύτερη, δηλαδή το -6 και όχι ο υποβιβασμός.

Στην προκειμένη περίπτωση ο ΕΣΑΚΕ δεν ζήτησε παράσταση για να πάει κόντρα στον Ολυμπιακό, το έκανε όμως ο Παναθηναϊκός, ζητώντας να ισχύσει κανονικά ο υποβιβασμός των ερυθρολεύκων.

Το ΑΣΕΑΔ δεν είναι υποχρεωμένο να δεχθεί την παράσταση των ομάδων που θέλουν να κοντραριστούν με τον Ολυμπιακό, όπως και να έχει όμως, είναι ασυνήθιστο στο Ανώτατο Συμβούλιο να υπάρχουν τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις.

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν τα σχετικά υπομνήματα και πλέον αναμένεται η απόφαση και για τις δύο υποθέσεις.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις