Οι πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων τον Ιούνιο

Όλες οι ημερομηνίες ανά φορέα
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 11:22
UPD:11:23
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Από τις 25 Ιουνίου θα αρχίσει η πληρωμή των συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων για όλες τις κατηγορίες των δικαιούχων. Την ίδια ημερομηνία θα καταβληθούν όλα τα επιδόματα και οι συντάξεις των ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ. Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων ανά φορέα ασφάλισης είναι οι ακόλουθες:

  • Στις 25 Ιουνίου θα καταβληθούν οι συντάξεις ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.
  • Στις 27 Ιουνίου οι συντάξεις ΙΚΑ, Δημοσίου, ΝΑΤ, των υπολοίπων Ταμείων του υπουργείου Εργασίας, καθώς και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.
  • Στις 2 Ιουλίου θα καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις από το ΕΤΕΑΕΠ.

Τα προνοιακά επιδόματα θα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία θα είναι η 25η εκάστου μήνα. Ήδη αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, με την οποία εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 75 εκατ. ευρώ για την επιχορήγηση του ΟΠΕΚΑ, προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, τα στοιχεία των δικαιούχων που συγκεντρώθηκαν από όλα τα επιμέρους μητρώα κοινωνικών επιδομάτων εντάχθηκαν σε ένα ενιαίο μητρώο και πλέον όλοι οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επίδομά τους σε μηνιαία βάση. Κάθε μήνα θα καταβάλλεται την 25η ημέρα το μηνιαίο επίδομα που αντιστοιχεί στον τρέχοντα κάθε φορά μήνα. Έτσι οι πληρωμές έρχονται νωρίτερα, καθώς τα άτομα με αναπηρία εισέπρατταν τα επιδόματά τους κάθε δίμηνο και για τους δυο μήνες που είχαν προηγηθεί (για παράδειγμα, τον Ιούλιο εισέπρατταν τον Μάιο και τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο εισέπρατταν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κ.ο.κ.). Με το νέο σύστημα όλοι θα γνωρίζουν πως θα λαμβάνουν στις 25 του μηνός το ποσό που αντιστοιχεί στο τρέχον μηνιαίο επίδομά τους.

Επίσης, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας, εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 53.247.726,20 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) μηνός Ιουνίου έτους 2019. Η πληρωμή θα γίνει πιθανότατα στο διάστημα από 24 έως 28 Ιουνίου.

Τέλος, η πληρωμή της τρίτης δόσης του επιδόματος στέγασης θα γίνει στις 25 Ιουνίου και για τον σκοπό αυτό εγκρίθηκε δαπάνη 33 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της πληρωμής. Με την καταβολή της δόσης του Ιουνίου θα πληρωθούν όσοι υπέβαλαν αίτηση έως τις 31 Μαΐου.   

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή