Με απουσίες κατηγορουμένων συνεχίστηκε η δίκη για τη Χρυσή Αυγή

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 15:38
UPD:15:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟ
A- A A+

Με την απολογία του κατηγορούμενου που φέρεται να κινητοποιήσει το "τάγμα εφόδου" στο Κερατσίνι συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 

Το γεγονός ότι στο εδώλιο κάθονταν 7 από τους συνολικά 18 κατηγορουμένους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου η οποία ανέφερε:   "Η υποχρέωση των κατηγορουμένων είναι να ειναι εδώ. Το δικαστήριο έχει τρόπο να τους φέρει . Είπαμε από τη αρχή να είναι και οι 18 εδώ . Να το πείτε σε όλους". 

Ο 46χρονος κατηγορούμενος , ο οποίος ήταν ενεργό μέλος της Τοπικής της Νίκαιας, είπε πως συμμετείχε σε δράσεις της Χρυσής Αυγής στον Μελιγαλά και τις Θερμοπύλες αλλά και σε συσσίτια και διανομή φυλλαδίων κάνοντας μοτοπορείες μετά τις 10 το βράδυ. 

Όταν ο κατηγορούμενος κλήθηκε να πει ποια είναι η γνώμη του για την Χρυσή Αυγή μετά από όσα έχουν συμβεί είπε πως "δεν έχει πρόβλημα ". "Κατακρίνω το γεγονός που έχει γίνει αλλά δεν έχω πρόβλημα να είμαι στην Χρυσή Αυγή. Και επειδή με ρώτησε τότε η ανακρίτρια αν φοβάμαι, δεν έχω λόγο να φοβάμαι κάτι", ανέφερε χαρακτηριστικά και απέδωσε σε πιέσεις και στην προσπάθειά του να αποφυλακιστεί ότι ενώπιον της ανακρίτριας είχε πει: " παρασύρθηκα από τη Χρυσή Αυγή , δεν θέλω να τους ξαναδώ στα μάτια μου" . 

Σχετικά με τα τηλεφωνήματα που έκανε τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 για να κινητοποιήσει το "τάγμα εφόδου", ο κατηγορούμενος επέμεινε πως το μόνο που έκανε ήταν να πει σε ιεραρχικά ανώτερό του ότι στο "Κοράλλι " τους παρενοχλούσαν και θα έφευγε από την καφετέρια, χωρίς να του διευκρινίσει πως είχε καταλάβει ότι " η παρέα ήταν αριστεροί ", προσθέτοντας πως δεν γνωρίζει αν έγινε άλλος κύκλος τηλεφωνημάτων. 

Σε επίμονες ερωτήσεις της προέδρου για το πώς τόσα πολλά μέλη της Τοπικής Νίκαιας βρέθηκαν στο ίδιο σημείο το μοιραίο βράδυ, απάντησε: "Δεν ξέρω... Εγώ δεν είπα σε κανέναν να πάει", ανέφερε επαναλαμβάνοντας πως δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και την παρέα του. " Εγώ δεν ήξερα τον Φύσσα για να τον στοχοποιήσω. Δεν γνώριζα κανέναν από την παρέα του. Ο Ρουπακιάς, στη φυλακή, μου είπε ότι τον βάραγε γι αυτό τον μαχαίρωσε" ανέφερε ο κατηγορούμενος. 

Στη δικαστική αίθουσα βρισκόταν  αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, κάθισε στις τελευταίες θέσεις της αίθουσας και παρακολούθησε την απολογία κλαίγοντας σιωπηρά. 

naftemporiki.gr

 

 

 

 

 


 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή