Ιράν: «Αισχρό» το το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 13:44
UPD:13:54
REUTERS/MUSSA ISSA QAWASMA
A- A A+

«Αισχρό» χαρακτήρισε το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μουσαβί και σχολίασε  ότι είναι «καταδικασμένο σε αποτυχία».

Το Σάββατο, οι ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα το οικονομικό μέρος του ειρηνευτικού τους σχεδίου για το Μεσανατολικό, το οποίο θα παρουσιαστεί εντός στο Μπαχρέιν, απουσία των Παλαιστινίων, και έχει ως στόχο την πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα δέκα ετών.

«Η διάσκεψη αυτή και το ξεπούλημα της Παλαιστίνης δεν θα οδηγήσουν πουθενά», υπογράμμισε και επέκρινε τον Άντριου Μάρισον, τον υπουργό της Βρετανίας που είναι αρμόδιος για τη Μέση Ανατολή, για τα σχόλια που έκανε την Κυριακή έπειτα από επίσκεψή του στην Τεχεράνη.

Ο Μάρισον δήλωσε ότι το Ιράν φέρει σχεδόν βέβαια την ευθύνη για τις πρόσφατες επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν. «Αυτό που είπε (ο Μάρισον) μετά τις συναντήσεις που είχε δεν ήταν εποικοδομητικό. Φαίνεται ότι η Βρετανία παίρνει το μέρος της Αμερικής λόγω των εσωτερικών προβλημάτων της και της κρίσης με το Brexit», σχολίασε ο Μουσαβί.

Οι Παλαιστίνιοι απέρριψαν αυτό το οικονομικό μέρος του αμερικανικού σχεδίου υποστηρίζοντας ότι η Ουάσιγκτον οφείλει πρώτα να θέσει τέλος στην υπεξαίρεση των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή