ΓΑΔΑ: Τι απαντά για την ενσωμάτωση του Κέντρου Διαβιβάσεων της ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 23:54
UPD:27/06/2019 00:18
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Την αντίδραση της αστυνομίας προκάλεσε η καταγγελία του γενικού γραμματέα των ειδικών φρουρών, Ευστράτιου Μαυροειδάκου, για «ξαφνικό θάνατο» και υποβάθμιση της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών, επειδή ενοποιήθηκε το κέντρο επικοινωνίας της υπηρεσίας με το Α΄ κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ, τονίζει οτι η ενοποίηση των κέντρων προκρίθηκε ως η πλέον ενδεδειγμένη επιχειρησιακά πρακτική, από ειδική Επιτροπή που συγκροτήθηκε από έμπειρους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, οι όποιοι αξιολόγησαν και συνεκτίμησαν όλα τα δεδομένα.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι και τα άλλα δύο κέντρα της Άμεσης Δράσης λειτουργούν ενοποιημένα κι αυτό διασφαλίζει τον καλύτερο συντονισμό και τη διαχείρηση των περιστατικών, την καλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα και την ανταπόκριση των δυνάμεων, την ομοιογενή διαχείρηση των πληροφοριών και εντολών, τον εξορθολογισμο στη διαχείρηση ανθρώπινου δυναμικού και μέσων, και τέλος, αναβαθμίζει το επίπεδο της αστυνομικής παρουσίας και δράσης.

Η ΓΑΔΑ θεωρεί πως «οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται περί υποβάθμισης της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών, όχι μόνο δεν ευσταθούν, αλλά αντιστρατεύονται τη βέλτιστη επιχειρησιακή πρακτική που προωθείται με την ενσωμάτωση του Κέντρου, για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής της ανταπόκρισης».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή