Γραμμένος: «Είμαστε σε σωστή κατεύθυνση»

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 11:32
UPD:11:41
Eurokinissi Sports/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
A- A A+

Τη... σκυτάλη από τον Χέρμπερτ Χούμπελ πήρε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος τόνισε «κάποια φαινόμενα δεν στάθηκε δυνατό να αποτραπούν», ενώ επισήμανε ότι «στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπήρχαν σημαντικές εξελίξεις και αλλαγές σε αυτό τον ένα χρόνο που μας πέρασε.»

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΟ:

Για την αναδιάρθρωση και την αναμόρφωση του Κυπέλλου Ελλάδας: «Το ενδιαφέρον του κόσμου θα είναι πιο έντονο, θα αυξηθεί και το οικονομικό περιβάλλον θα δώσει ευκαιρίες ανάπτυξης».

Για τις αλλαγές στους κανονισμούς: «Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Αντίστοιχα βήματα έχουν γίνει και στον κανονισμό αδειοδότησης. Η συνεργασία της ΕΠΟ με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι σε πολύ καλό επίπεδο».

Για τις επιχορηγήσεις από την ΕΠΟ: «Δόθηκαν χρήματα στις Ενώσεις μέσω επιχορηγήσεων και σε ερασιτεχνικά σωματεία μέσω συμμετοχής στο κύπελλο Ελλάδας, κάτι που θα γίνει και φέτος. Ενισχύσαμε τα σωματεία της γ’ εθνικής. Τους 12 μήνες η ΕΠΟ έδωσε σε ερασιτεχνικά σωματεία 1.2 εκατ. ευρώ. Έχουμε βλέμμα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, βλέπουμε τις δυσκολίες».

Για το VAR: «Η ΕΠΟ έχει ολοκληρώσει την αποστολή της, έχει υπογραφεί η σύμβαση με ανάδοχο.  Μένει μόνο η αναβάθμιση τεχνικών υποδομών κάτι που είναι έργο ΟΤΕ. Τα οικονομικά των διαιτητών αποτελούσαν μάστιγα τα τελευταία χρόνια».

Για τα προσυνεννοημένα: «Είναι ένα φαινόμενο. Η καταπολέμηση του δεν αφορά μόνο τη γνωστοποίηση των ύποπτων αγώνων αλλά προϋποθέτει και μια δράση μέσα από συνεργασία με πολιτεία. Διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να το χτυπήσεις. Έχουμε στρατηγικό πλάνο, έχουμε την έγκριση από την ουεφα και περιμένουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες από την ελληνική πολιτεία».  

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις