Στ. Θεοδωράκης: Απολογία στον πιτσιρικά που ψήφισε Ποτάμι

Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 13:57
UPD:14:00
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Μια σειρά λόγων για τους οποίους αυτή την Κυριακή δεν θα υπάρχει Ποτάμι στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών, παραθέτει με ανάρτησή του στο Facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η απόφαση να μην κατέβουμε σε αυτές τις εκλογές ήταν σκληρή. Έπρεπε όμως», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, σημειώνοντας πως «στις ευρωεκλογές φωνάξαμε "αλήθειες μόνο". Δεν ήταν ένα σύνθημα για τα ψέματα των άλλων. Ήταν – και είναι - μια στάση ζωής. Να στεκόμαστε αληθινοί μπροστά στην πραγματικότητα. Δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε πειστικά στο εκλογικό σώμα των ευρωεκλογών». 

«Και αυτό πώς θα άλλαζε σε 40 μέρες; Ψάχναμε μέσα μας και δεν βρίσκαμε άλλα λόγια. Ούτε άλλες προτάσεις. Σαν να τα έχεις πει όλα σε ένα κορίτσι και να νιώθεις μάταιο να τα πεις ξανά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ανάρτηση «Βέβαια υπήρχε και ο δρόμος των ψεμάτων. Να ξεχάσουμε αυτά που πιστεύουμε και να βρούμε 2-3 εντυπωσιακά προεκλογικά ψέματα. Όμως, δεν μπήκαμε στην πολιτική για να τα σπαταλήσουμε όλα για χάρη της. Έτσι μείναμε εκτός από αυτόν τον γύρο».

«Θα ξανασυναντηθούμε όμως. Δεν ξέρω αν θα είναι εκλογές. Αν θα είναι ένα κίνημα, ένα σύνθημα, μια ιδέα. Μια προσπάθεια που θα αλλάξει έστω μια γωνιά της ζωής μας.  Πάντως θα βρεθούμε ξανά και όλοι θα είμαστε καλύτεροι. Σε χαιρετώ και σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης. 

Με υστερόγραφο ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «το γράμμα αυτό προέκυψε μετά το πρωινό τηλεφώνημα μιας φίλης. "Θέλει να σου μιλήσει ο Κωστής. Ψήφισε για πρώτη φορά και ψήφισε Ποτάμι". Δεν μου ήταν εύκολο να του εξηγήσω από το τηλέφωνο. Όπως δεν μπορώ να πω τίποτα αυτή τη στιγμή στους 85.934 πολίτες που ψήφισαν Ποτάμι. Μόνο, να πάνε την Κυριακή στις κάλπες. Να βρουν το πιο κοντινό σε αυτό που πίστεψαν - σε αυτό που πιστεύουν - σε αυτό που προσπαθήσαμε και να ψηφίσουν».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή