Η Ρωσία θα ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας

Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 16:27
UPD:16:32
EPA/STRINGER

Αυτό δήλωσε ο υφ. Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ.

A- A A+

Στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας θα συμβάλει η Μόσχα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ προτρέποντας παράλληλα την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της χώρας να συνεχίσουν τον συστηματικό διάλογο μεταξύ τους ώστε να αποφευχθούν οι οποίες απόπειρες χειραγώγησης της κατάστασης από το εξωτερικό.

«Οι όποιες προσπάθειες να επιβάλουν από το εξωτερικό στη Βενεζουέλα το ένα ή το άλλο πολιτικό και πολύ περισσότερο ένα κοινωνικό μοντέλο, θα τελικά θα αποτύχουν», τόνισε ο Ριαμπκόφ.

«Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας σε πολλούς τομείς για να αναπτύξουμε τις συμμαχικές σχέσεις με την αδελφική Βενεζουέλα. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε προγράμματα σε διάφορους τομείς και στο πλαίσιο των ήδη υφιστάμενων συμφωνιών θα προβούμε σε πρωτοβουλίες που επιτρέπουν να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις αυτής της χώρας», δήλωσε ο Ριαμπκόφ.

Παράλληλα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι επανειλημμένα έχουν διαψευστεί τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία στη Βενεζουέλα βρίσκονται Ρώσοι στρατιωτικοί. Ωστόσο, υπογράμμισε, αυτό αφορά την συνεργασία σε ζητήματα τεχνολογίας την οποία παρείχαμε στη Βενεζουέλα.

Ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αναζητούν τρόπους για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην Βενεζουέλα αλλά η υποστήριξη, όπως είπε, του λαού προς την σημερινή κυβέρνηση είναι μεγάλη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, TASS, Reuters        

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή