Πρώτη συνάντηση του Λ. Αυγενάκη με FIFA - UEFA

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 19:28
UPD:19:30
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Με τους επιτετραμμένους των FIFA - UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο συναντήθηκε σήμερα, για περίπου μία ώρα, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Την UEFA εκπροσώπησαν οι Λάκοβιτς, Ρηγόπουλος και Γεωργίου, ενώ από τη FIFA παρέστη ο ειδικός εμπειρογνώμονας της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Γ.Γ.Α., ο κ. Λάκοβιτς μετέφερε πρόσκληση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, προς τον κ. Αυγενάκη, για να παραστεί στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στην Κωνσταντινούπολη, στις 14 Αυγούστου, προκειμένου να συζητήσουν δια ζώσης όλα τα ζητήματα που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο υφυπουργός προσκάλεσε με τη σειρά του το κλιμάκιο των FIFA/UEFA στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Ηράκλειο και ο κ. Λάκοβιτς δεσμεύτηκε να αποδεχθεί την πρόσκληση, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αναβάθμισης του Παγκρητίου Σταδίου, για το οποίο, έπειτα από αίτημα του κ. Αυγενάκη, είχε νωρίτερα δεχθεί να «ξεπαγώσουν» τα χρήματα, τα οποία είχαν προ μηνών εγκριθεί. Δεν εκταμιεύονταν ωστόσο και θα χάνονταν, καθώς δεν διεξήχθη εκεί τον Ιούνιο, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένος, ο αγώνας Ελλάδα-Ιταλία, για τα προκριματικά του Euro 2020.

Οι δύο πλευρές βρήκαν κοινό τόπο στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο, όπως είναι το ζήτημα της βίας και εκείνα της διαφθοράς και των «στημένων» αγώνων.

Συμφώνησαν ότι μόνο με αμοιβαία και ειλικρινή συνεργασία μπορούν να αντιμετωπιστούν, αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία των διεθνών φορέων, αλλά και τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για άμεσες δράσεις, καθώς οι προσδοκίες της κοινωνίας είναι αυξημένες, για την επιστροφή των οικογενειών στα γήπεδα.

Επισημάνθηκε από τον κ. Αυγενάκη η αναγκαιότητα αλλαγών στον αθλητικό νόμο, πάντα με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου (το οποίο δεν σημαίνει «αναρχία», όπως σημείωσε ο κ. Λάκοβιτς), αλλά και τήρηση των κανόνων της συνταγματικής πολιτείας…

Με το κλιμάκιο των FIFA/UEFA έγινε λόγος και για τη βούληση διεκδίκησης του Euro 2028, ενώ προσφέρθηκαν να συνδράμουν, και υπήρξε αμέσως αποδοχή, στη διεκδίκηση «μικρότερων» διοργανώσεων με κοινωνικά, οικονομικά και λοιπά οφέλη, αρκεί να ευοδωθεί η πολύχρονη πια προσπάθειά τους για μετάλλαξη της ΕΠΟ σε σύγχρονη ομοσπονδία.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα από τους υψηλόβαθμους του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πρέπει κι εμείς από τη δικιά μας πλευρά να κάνουμε αυτό που πρέπει, και θα το κάνουμε, συνεργαζόμενοι με όλες τις πλευρές για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ο στόχος είναι κοινός, σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Γι΄ αυτό τον λόγο και ξεκινάμε μια προσπάθεια σήμερα, θεμελιώνοντας μια καλή ειλικρινή και έντιμη συνεργασία», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του τμήματος εθνικών ομοσπονδιών της UEFA, Z. Λάκοβιτς, επισήμανε: «Εξεπλάγην πολύ, γιατί ο υπουργός ήταν πολύ περιεκτικός, με περιεκτικές ερωτήσεις, γεγονός που εκτιμάμε δεόντως εκ μέρους της UEFA και συζητήσαμε μόνο για τα μελλοντικά βήματα, αναφορικά με τη βία, την προσυνεννόηση αγώνων, για τις υποδομές, τα σχέδια, καθώς και πολλά άλλα θέματα. Επίσης, είμαι απόλυτα πεπεισμένος και ελπίζω ότι η συνεργασία της UEFA και του υπουργείου από κοινού με την ΕΠΟ θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και στο μέλλον θα αντιμετωπίσουμε όλα τα διαφορετικά θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις