Βασιλακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι στην Α1»

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 17:56
UPD:18:03
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ VOLITAKIS

Γιώργος Βασιλακόπουλος , Λευτέρης Αυγενάκης (από αριστερά)

A- A A+

Λευτέρης Αυγενάκης και Γιώργος Βασιλακόπουλος συναντήθηκαν σήμερα και το κύριο θέμα συζήτησης ήταν ο Ολυμπιακός.

Τόσο ο υφυπουργός αθλητισμού, όσο και ο πρόεδρος της ΕΟΚ συμφώνησαν ότι θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στην υπόθεση του Ολυμπιακού, έτσι ώστε οι Πειραιώτες να αγωνίζονται και τη νέα σεζόν στην Basket League.

Οι δύο άνδρες που έθεσαν επί τάπητος αρκετά θέματα που αφορούν το ελληνικό μπάσκετ,  αλλά κυριως στάθηκαν στο πώς θα βρεθεί η φόρμουλα στο θέμα του Ολυμπιακού.

Ως γνωστό οι «ερυθρόλευκοι» υποβιβάστηκαν μετά την απόφασή τους να απέχουν από τα playoffs της A1 και μια θέση παραμένει κενή στην Basket League. Ο Ολυμπιακός έχει δηλώσει συμμετοχή στην Α2 και στο Κύπελλο, αλλά πρόθεσή του είναι να παίξει στην Α2 με διαφορετικό όνομα και έμβλημα.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος πάντως ζήτησε ξεκάθαρα από τον κ. Αυγενάκη την παραμονή του Ολυμπιακού στην Α1, κάτι που σημαίνει ότι οι εξελιξεις θα είναι ραγδαίες στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ.

Στην υπόλοιπη ατζέντα των δύο ανδρών συζητήθηκε και η πρόταση του διοικητικού ηγέτη της Ομοσπονδίας για τη διενέργεια ελέγχου των ΚΑΕ από το υπουργείο Εμπορίου, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια.

Παράλληλα, έγινε κουβέντα και για την Εθνική Ανδρών εν όψει της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να εκθειάζει τους παίκτες που δηλώνουν παρών στις υποχρεώσεις με το εθνόσημο.

Δηλώσεις Βασιλακόπουλου

Μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, δήλωσε: «Μου έκανε ευχάριστη έκπληξη ότι ο ίδιος ο υφυπουργός προκάλεσε αυτή τη συνάντηση. Είμαι τόσα χρόνια στο αθλητικό κίνημα και ξέρετε ότι δεν κολακεύω, δεν είμαι από αυτούς που το κάνουν. Οφείλω, όμως, να είμαι έντιμος και να πω καθαρά ότι πρώτη φορά μας κάλεσαν, με δική τους πρωτοβουλία, στο Υφυπουργείο τόσο σύντομα για να συζητήσουμε τα προβλήματα του χώρου και αυτό δείχνει κάτι. Εγώ έτσι το εκτιμώ και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε, για να προωθηθούν και να προχωρήσουν τα θέματα. Μόνο μέσα από μια ανταλλαγή απόψεων, που μπορεί να ξεκινούν και από διαφορετικές αφετηρίες, αν υπάρχει καλή διάθεση και πρόθεση να βοηθηθεί το αντικείμενο το οποίο υπηρετούμε, στο τέλος εκεί συγκλίνουμε, τα βρίσκουμε. Συζητήσαμε, λοιπόν, γενικότερα θέματα κατεύθυνσης του αθλητισμού, που είναι μια κοινωνική έκφραση και με αυτή την έννοια μπήκαν όλα τα ζητήματα».

Σε σχετική ερώτηση για το θέμα του Ολυμπιακού, ο κ.Βασιλακόπουλος απάντησε «Ήταν δυνατό να βρεθούμε και να συζητήσουμε για τον αθλητισμό και να μη συζητηθεί και αυτό το θέμα; Η θέση μου είναι πως (σ.σ. ο Ολυμπιακός) πρέπει να είναι στην Α1. Αυτή είναι η άποψή μου. Είπα και προηγουμένως ότι, ακόμα κι αν ξεκινάς από διαφορετικές αφετηρίες, στο τέλος -εφόσον υπάρχει η διάθεση- θα βρεθεί η λύση και από τις δύο πλευρές.

Αυγενάκης: «Να πάμε πιο ψηλά το μπάσκετ, διότι δεν του πρέπει αυτή η θέση που βρίσκεται σήμερα»

Από τη μεριά του, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε: «Είχα τη χαρά σήμερα να δεχτώ στο γραφείο μου τον κ. Βασιλακόπουλο με τους άξιους συνεργάτες του, έναν άνθρωπο που πραγματικά έχει προσφέρει πολλά στον ελληνικό αθλητισμό και ιδιαιτέρως στο μπάσκετ. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση που τα είχε όλα. Μια ατζέντα εξαιρετικά πλούσια, που όμως αποτελεί το πρώτο πεδίο συνεννόησης και είμαι βέβαιος ότι θα καλλιεργηθεί και από τις δύο πλευρές, για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα άμεσο και μεσοπρόθεσμο. 

Σε αυτή την προσπάθεια, εγώ τουλάχιστον οφείλω να πω ότι εισέπραξα ένα καλό κλίμα, μια καλή διάθεση, μια πρόθεση πολύ έντιμη να βάλουμε όλα τα πράγματα στο τραπέζι, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς δεύτερες σκέψεις, κάνοντας και την αυτοκριτική μας, ο καθένας από την δική του πλευρά και να δούμε πώς, στο τέλος της ημέρας, θα ενισχύσουμε το μπάσκετ. Ένα αγαπητό άθλημα σε πάρα πολλές ελληνικές οικογένειες. Να το πάμε πιο ψηλά, διότι δεν του πρέπει αυτή η θέση που βρίσκεται σήμερα. Έχει ταλαιπωρηθεί και πρέπει να κάνουμε τα πάντα όλοι οι εμπλεκόμενοι ώστε να γιατρέψουμε τις πληγές. Να ξαναγυρίσουν στα γήπεδα οι ελληνικές οικογένειες με τα παιδιά τους και να νιώσουν οι αθλητές ασφαλείς, ήρεμοι και κυρίως να είναι στοχοπροσηλωμένοι στην αποστολή που έχουν να κάνουν. 

Εκεί χρειάζονται παρεμβάσεις και σε θεσμικό επίπεδο για τις οποίες μιλήσαμε, αλλά θα μιλήσουμε και πολύ περισσότερο το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς και κινήσεις άμεσες, συμβολισμού και ουσίας, ώστε να βγει μήνυμα ισχυρό προς κάθε ενδιαφερόμενο για τον αθλητισμό, είτε επαγγελματικό, ερασιτεχνικό ή μαζικό. 

Γι΄ αυτό το λόγο, λοιπόν, θα δουλέψουμε με πολύ ήρεμο, δυνατό, καθαρό και κυρίως έντιμο τρόπο. Δεν έχουμε διάθεση να κρύψουμε τίποτα κάτω από το χαλί, άλλωστε δεν κρύβονται. Και να θέλαμε εμείς να τα κρύψουμε, δεν θα το επέτρεπε η κοινωνία και καλά θα έκανε. Και επειδή είναι χιλιάδες οι φίλαθλοι που περιμένουν, που αγωνιούν, οι αθλητές, οι παράγοντες, όλοι οι εμπλεκόμενοι, γι΄ αυτό το λόγο θα δουλέψουμε με όρους διαφάνειας. 

Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Πάντως, το βέβαιο είναι ότι σήμερα θεμελιώσαμε μια καλή σχέση συνεργασίας και ελπίζουμε ότι θα φέρει και αποτελέσματα για το καλό του αθλητισμού και για το καλό του μπάσκετ».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις