Ηρώδειο: Αποθέωση για την «Τραβιάτα» της ΕΛΣ

Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019 20:14
A- A A+

Σε κλίμα ενθουσιασμού και με θερμότατο χειροκρότημα ολοκληρώθηκε, το Σάββατο 27 Ιουλίου στο κατάμεστο Ηρώδειο, η πρεμιέρα της νέας εντυπωσιακής παραγωγής της «Τραβιάτας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, σκηνοθεσία - σκηνικά - χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου και με τους διεθνείς σταρ της όπερας Λιζέτ Οροπέσα, Σαϊμίρ Πίργκου και Δημήτρη Πλατανιά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η «Τραβιάτα» του Τζουζέππε Βέρντι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ηρώδειο και ο Κωνσταντίνος Ρήγος, στην πρώτη του σκηνοθεσία όπερας, κατάφερε να αποδώσει με θαυμαστό τρόπο τόσο τις «εσωτερικές» ιδιωτικές σκηνές του έργου, όσο και τις εξωστρεφείς σκηνές του πλήθους.

Με βασικό σκηνικό στοιχείο τα δύο δωμάτια της Βιολλέτας Βαλερύ και με αναφορές στην Dolce Vita του Φελλίνι, η δραματική ιστορία της πιο διάσημης Παριζιάνας εταίρας ξεδιπλώθηκε με ιδιαίτερη μαεστρία προκαλώντας συγκίνηση στο κοινό. Τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη -μαύρα για τη χορωδία, πολύχρωμα για το μπαλέτο και ιδιαιτέρως εντυπωσιακά για τους πρωταγωνιστές-, συνέδραμαν στην ατμόσφαιρα της παράστασης, μαζί με τους φωτισμούς του Χρήστου Τζιόγκα και τις προβολές του Βασίλη Κεχαγιά.

Το σπουδαίο καστ των πρωταγωνιστών συγκίνησε, ενθουσίασε και χειροκροτήθηκε με πάθος. Η Λιζέτ Οροπέσα, το πιο hot όνομα στην όπερα αυτή τη στιγμή, που έφτασε στην Αθήνα μετά από θριαμβευτικές εμφανίσεις στη Σκάλα του Μιλάνου,  επιβεβαίωσε τη φήμη της και πρόσφερε στο αθηναϊκό κοινό μια ερμηνεία της Βιολλέτας Βαλερύ που θα μείνει στην ιστορία.

Ο τενόρος Σαϊμίρ Πίργκου έπλασε έναν δυναμικό αλλά και την ίδια στιγμή σπαρακτικό Αλφρέντο, ενώ ο Δημήτρης Πλατανιάς σε εξαιρετική φόρμα αποθεώθηκε για την ερμηνεία του στον ρόλο του Τζόρτζιο Ζερμόν.

Ο Λουκάς Καρυτινός έδωσε ένα μοναδικό ακρόαμα, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της μουσικής του Τζουζέππε Βέρντι, ενώ η Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΛΣ πρόσφεραν ερμηνείες υψηλού επιπέδου.

Η συμμετοχή του Μπαλέτου της ΕΛΣ, σε χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου, απέσπασε θετικά σχόλια.

Επόμενες παραστάσεις 28, 30, 31 Ιουλίου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς