Άγκυρα: Η ανατολική Μεσόγειος είναι θέμα της Τουρκίας

Η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω τόνισε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 13:13
UPD:13:19
twitter/Fatih Dönmez
A- A A+

«Υπόθεση των 82 εκατομμυρίων της Τουρκίας» είναι η ανατολική Μέσογειος, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι θέμα της Τουρκίας, είναι αγώνας ενάντια σε εκείνους που ενοχλούνται από την ύπαρξη της Τουρκίας, είναι αγώνας για την ύπαρξη της Τουρκίας» και επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα του δεν προτίθεται να κάνει πίσω στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία, με την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2023, θα έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης 5,4 δισ. κυβικών μέτρων, σημείωσε ο Ντονμέζ σε ομιλία του κατά την τελετή του θεμέλιου λίθου για τη διεύρυνση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου. Θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο από άποψη χωρητικότητας, πρόσθεσε.

«Και μια από τις καλύτερες απαντήσεις σε εκείνους που στρέφονται ενάντια στις δίκαιες δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και σε εκείνους που υπερασπίζονται τις απειλές εναντίον της θα έχει δοθεί σήμερα από εδώ. Η Τουρκία δεν βρίσκεται ποτέ χωρίς εναλλακτική», σημείωσε με νόημα ο Τούρκος υπουργός.

Οι Τούρκοι στάθηκαν όρθιοι ενάντια σε αυτούς που προσπάθησαν να κάνουν βήμα αγνοώντας την Τουρκία, υπογράμμισε ο Ντονμέζ για να προσθέσει: «Χάρη σε αυτή τη δύναμη και την πίστη δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου ούτε σε άλλο θέμα για το οποίο πιστεύουμε στην ορθότητά του».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από philenews, ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή