Άγκυρα: Διατηρούμε την αποφασιστική στάση μας στην ανατολική Μεσόγειο

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 11:19
UPD:11:30
REUTERS/KEMAL ASLAN
A- A A+

Η Τουρκία διατηρεί την αποφασιστική στάση της στην ανατολική Μεσόγειο αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας, το οποίο συνεδρίασε χθες το βράδυ.

«H Τουρκία διατηρεί την αποφασιστική της στάση έναντι της προστασίας των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων και των συμφερόντων της στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το διεθνές δίκαιο και παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις όπως απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Αναμένει την ίδια ευαισθησία και από τους συμμάχους της», αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το Anadolu.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ υποστήριξε χθες ότι η ανατολική Μεσόγειος «θέμα των 82 εκατομμυρίων της Τουρκίας».

«Είναι θέμα της Τουρκίας, είναι αγώνας ενάντια σε εκείνους που ενοχλούνται από την ύπαρξη της Τουρκίας, είναι αγώνας για την ύπαρξη της Τουρκίας», τόνισε ο Ντονμέζ και επανέλαβε ότι η χώρα του δεν προτίθεται να κάνει πίσω στην ανατολική Μεσόγειο.

«Και μια από τις καλύτερες απαντήσεις σε εκείνους που στρέφονται ενάντια στις δίκαιες δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και σε εκείνους που υπερασπίζονται τις απειλές εναντίον της θα έχει δοθεί σήμερα από εδώ. Η Τουρκία δεν βρίσκεται ποτέ χωρίς εναλλακτική», σημείωσε με νόημα ο Τούρκος υπουργός.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή