Κόντρα Φωτίου- Μιχαηλίδου για τα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας

Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 12:17
UPD:12:19
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι η κ. Μιχαηλίδου έχει ανεπαρκή ενημέρωση για το θέμα.

A- A A+

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για την κοινωνική πολιτική και ειδικότερα για τα δημόσια προνοιακά ιδρύματα της χώρας, τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας (ΚΚΠΠ).

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο OPEN η υφυπουργόςΚοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, τόνισε ότι «σε πολλά ιδρύματα λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων και δεν υπάρχει πρόβλεψη για προκήρυξη νέων θέσεων». Προανήγγειλε μάλιστα ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα προκηρύξει 341 νέες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ. 

Σε απάντησή της η Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι η κ. Μιχαηλίδου έχει ανεπαρκή ενημέρωση για το θέμα. Όπως είπε οι θέσεις προκηρύχθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2018 και ενόψει αυτών καλύφθηκαν οι ανάγκες με επικουρικό προσωπικό. Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βελτίωσε τις συνθήκες διαβίωσης στις μονάδες προνοιακής φροντίδας, εφαρμόζοντας νέα πρωτόκολλα με γνώμονα την αποϊδρυματοποίηση, το κλείσιμο δηλαδή των ιδρυμάτων και τη διαβίωση των ωφελούμενων μέσα στην κοινότητα.

Σε νέα ανακοίνωσή της σήμερα η κ. Μιχαηλίδου εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με αλλεπάλληλες νομοθετικές διατάξεις «παρέτειναν την ισχύ των συμβάσεων εργασίας του επικουρικού προσωπικού των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας (ΚΚΠΠ)  και οδήγησαν τους εργαζόμενους σε ομηρία, δίνοντάς τους την «υπόσχεση» ότι θα προσλαμβάνονταν μέσω ΑΣΕΠ».

Στην πραγματικότητα, σημειώνει η υφυπουργός, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προχωρήσει καθόλου την διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, ενώ δεν υπάρχει καν η νομική δυνατότητα πρόσληψης συμβασιούχων. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή