Αρνητική η Λίγκα στις μειώσεις που πρότεινε η ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά συμβόλαια

Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 20:03
UPD:20:05
Eurokinissi Sports/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
A- A A+

«Όχι» απάντησε η Super League 1 στην ΕΡΤ για μείωση των τηλεοπτικών συμβολαίων, που βάσει της επιθυμίας της δημόσιας τηλεόρασης φτάνει έως και το 45% στα συμβόλαια που έχει με τις ΠΑΕ Άρης, Ατρόμητος, Λαμία, Ξάνθη και Παναιτωλικός.

Ο συνεταιρισμός διατείνεται στην επιστολή που απέστειλε στη δημόσια τηλεόραση ότι δεν θα δεχθεί μείωση, αφού οι συμφωνίες που υπογράφηκαν πέρυσι αφορούν κλειστά διετή συμβόλαια.  

Παράλληλα με την απόρριψη της πρότασης, η ΕΡΤ καλείται να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της αναφορικά με την τεχνική παραγωγή των αγώνων σύμφωνα με τον όρο VII.2 της από 28/12/2018 σύμβασης, ζήτημα εξαιρετικά σοβαρό δεδομένης της λειτουργίας και του VAR με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου σε 3 εβδομάδες.

Επιπλέον, θεωρείται ιδιαίτερα προσβλητική και άκομψη η χρονική στιγμή της αποστολής της επιστολής της ΕΡΤ Α.Ε. στις 31/7/2019, μόλις τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 1 και μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή των ευρωπαϊκών αγώνων του Άρη και του Ατρόμητου.

Τονίζεται ότι ήδη έχει καταστρωθεί ο οικονομικός προϋπολογισμός με τον οποίο οι ομάδες έλαβαν τη σχετική άδεια συμμετοχής ΕΠΟ και UEFA και μάλιστα ο Άρης και ο Ατρόμητος συμμετέχουν βάσει αυτής στο Europa League, αλλά και ο αγωνιστικός σχεδιασμός ο οποίος μάλιστα έχει ήδη υλοποιηθεί, καθώς οι ομάδες έχουν προβεί στην απόκτηση ποδοσφαιριστών κατά τη μεταγραφική περίοδο που ξεκίνησε την 1/7/2019.

Και τα σχόλια στη διοργανώτρια αρχή ολοκληρώθηκαν με την επισήμανση ότι η «στάση της ΕΡΤ Α.Ε. θέτει σε κίνδυνο και την επί ίσοις όροις διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League 1, δεδομένου ότι η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων συνδέεται άρρηκτα και σε κάθε περίπτωση τεχνικά με τη λειτουργία του VAR στους αγώνες του πρωταθλήματος της ανώτατης κατηγορίας, κάτι το οποίο αναμένουν όλες οι ΠΑΕ και το σύνολο της φίλαθλης κοινής γνώμης πανελληνίως, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις