Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα προσφεύγουν για την καύση σκουπιδιών οι κάτοικοι της Περαίας

Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 12:02
UPD:12:07
thessnews.gr
A- A A+

Αποφασισμένοι να προσφύγουν ακόμα και στον εισαγγελέα, αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος, για το ζήτημα της άτυπης χωματερής και της καύσης σκουπιδιών στην τοποθεσία «Τσαΐρια» της Περαίας είναι πολίτες της πειροχής, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" η Μαρουτσέλλα Βασιλειάδου, εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού.

«Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί δύο δήμους με μεγάλο πληθυσμό, τους δήμους Θέρμης και Θερμαϊκού», σημείωσε η κ. Βασιλειάδου και πρόσθεσε: «έχει δημιουργηθεί ένας μεγάλος φάκελος, που μένει να τον υποβάλουμε στην αρμόδιο εισαγγελέα περιβάλλοντος της Θεσσαλονίκης και να ζητήσουμε να λάβει την πρωτοβουλία για να δοθεί κάποια λύση».

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ίδια, θα μπορούσαν να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για το ζήτημα και εφόσον η νέα διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού κινηθεί ως αρωγός. «Ο καινούργιος δήμαρχος που εξελέγη έχει δείξει ένθερμο ενδιαφέρον» τόνισε.

Τα "Τσαΐρια" της Περαίας και το ιστορικό των καύσεων

«Υπάρχει ένας άτυπος καταυλισμός Ρομά στην είσοδο της Περαίας, που βρίσκεται στον δήμο Θερμαϊκού, τα επονομαζόμενα Τσαΐρια, δίπλα όμως από αυτό τον καταυλισμό έχει διαμορφωθεί και μια άτυπη χωματερή με μπάζα, υλικά διαφόρων τύπων, αυτοκίνητα, εγκαταλελειμένες συσκευές» σύμφωνα με την κ. Βασιλειάδου, η οποία επισήμανε πως έχουν ήδη μαζευτεί υπογραφές από πολίτες για την αναγκαιότητα επίλυσης του ζητήματος.

«Έχουμε ήδη μαζέψει 2.000 υπογραφές, έχουμε απευθυνθεί σε όλες τις εμπλεκόμενες αρχές, ενώ έχουμε απευθυνθεί και στον Συνήγορο του Πολίτη, από τον οποίο έχουμε και πόρισμα. Το τελευταίο μας βήμα είναι να απευθυνθούμε στον εισαγγελέα, κάτι που θα είχε ήδη γίνει, το έχουμε όμως αφήσει για το φθινόπωρο», εξηγεί, ενώ εστιάζει και στο πλέον πρόσφατο περιστατικό που ανησύχησε τους περίοικους. 

Όπως αναφέρει το πρόβλημα αυτό υπάρχει τουλάχιστον από το 2004.  «Γίνονται καύσεις σε καθημερινή βάση, άλλοτε ορατές καθώς είναι πολύ μεγάλες, άλλοτε όχι τόσο αφού είναι μικρότερες· καύσεις που γίνονται για την εξαγωγή του χαλκού και άλλων μετάλλων από διάφορα ελαστικά και καλώδια, έχουν όμως συχνά σαν αποτέλεσμα να πιάνουν φωτιά και τα σκουπίδια» εξήγησε και μετέφερε την ανησυχία κατοίκων των γύρω περιοχών ακόμη και για ενδεχόμενη «μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, όπως και του υπέργειου περιβάλλοντος».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή