Χονγκ Κονγκ: Η Cathay Pacific απειλεί με απόλυση όσους στηρίξουν τις διαδηλώσεις

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 12:31
UPD:12:39
REUTERS/THOMAS PETER
A- A A+

H αεροπορική εταιρεία Cathay Pacific έχει προειδοποιήσει το προσωπικό της ότι κινδυνεύει με απόλυση εάν «στηρίξει ή συμμετάσχει στις παράνομες διαδηλώσεις» στο Χονγκ Κονγκ, καθώς η πίεση από το Πεκίνο εντείνεται. Η προειδοποίηση ήρθε με email που απεστάλη στο προσωπικό σήμερα, Δευτέρα, από τον διευθύνοντα σύμβουλο Ρούπερτ Χογκ. 

Την περασμένη Παρασκευή η Κίνα ζήτησε από την εταιρεία να απολύσει εργαζομένους που στηρίζουν τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Χονγκ Κονγκ.

EURONEWS

H Cathay απέλυσε δύο υπαλλήλους και έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν πιλότο. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα στην ημιαυτόνομη περιοχή, που βιώνει εδώ και μήνες αναβρασμό, μετά την προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει νομοσχέδιο για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα. 

«Η Cathay Pacific έχει μηδενική ανοχή σε παράνομες δραστηριότητες. Θα υπάρξουν πειθαρχικές επιπτώσεις για υπαλλήλους, που θα στηρίξουν ή θα συμμετάσχουν σε παράνομες διαδηλώσεις» γράφει ο Χογκ, με την στάση αυτή της εταιρείας να πυροδοτεί πτώση 4% στη μετοχή της, που βρίσκεται πλέον πολύ κοντά σε ναδίρ 10 ετών. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή