Η Δαμασκός καταγγέλλει ότι τουρκική στρατιωτική φάλαγγα εισήλθε στην Ιντλίμπ

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 11:55
UPD:11:58
REUTERS/AMMAR ABDULLAH

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Την αποστολή από την Τουρκία στρατιωτικής φάλαγγας «φορτωμένης με πυρομαχικά» στο νότιο τμήμα της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, κατήγγειλε η Δαμασκός σήμερα, μία ημέρα μετά την είσοδο φιλοκυβερνητικών στρατευμάτων στην πόλη-κλειδί Χαν Σεϊχούν.

«Τουρκικά οχήματα φορτωμένα με πυρομαχικά (...) κατευθύνονται προς τη Χαν Σεϊχούν για να βοηθήσουν τους τρομοκράτες (...), γεγονός που επιβεβαιώνει άλλη μια φορά την υποστήριξη που προσφέρεται από το τουρκικό καθεστώς στις τρομοκρατικές οργανώσεις», υπογράμμισε πηγή του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Όπως διαμήνυσε η ίδια πηγή, η «επιθετική» κίνηση δεν θα επηρεάσει «την αποφασιστικότητα του Συριακού Αραβικού Στρατού να εξακολουθήσει να κυνηγά τα υπολείμματα των τρομοκρατών» στην πόλη αυτή της επαρχίας Ιντλίμπ ή αλλού.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, από την πλευρά του, έκανε λόγο για ρωσικές και συριακές επιδρομές - όχι μακριά από τη φάλαγγα - για να εμποδισθεί να συνεχίσει τον δρόμο της.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο από την Άγκυρα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή