128 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 09:03

Στάθης Σωτήρχος

A- A A+

Με ένα ακόμη ενδιαφέρον πρότζεκτ πλαισιώνει το πρόγραμμα Πολιτιστικού Τουρισμού -που σχεδίασε για λογαριασμό του ξενοδοχείου Art Hotel στον Πύργο Σαντορίνης, η πλατφόρμα Πολιτιστικού Τουρισμού Restart.

Μαίρη Κάρλου

Στον βραβευμένο χώρο Τέχνης «Aqua Gallery» θα παρουσιαστεί από το Σάββατο 24 Αυγούστου έως και το τέλος της θερινής σαιζόν η έκθεση «Stroggyli-128».

Πρόκειται για μια ιδέα του Δημήτρη Λαζάρου, ο οποίος οργάνωσε την έκθεση, συγκεντρώνοντας τις αξιόλογες δουλειές 30 σύγχρονων καλλιτεχνών.

Χάρης Παμφίλης

Ο ίδιος σημειώνει: «Stroggyli - Στρογγύλη είναι η παλαιότερη ονομασία της Σαντορίνης, η οποία απέχει 128 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά.

Ελευθερία Χριστάκη

Η ιστορία του νησιού είναι συνυφασμένη με το ηφαίστειό του. Είναι το νησί της λάβας, το νησί με τη μοναδική καλντέρα στον κόσμο που κατοικείται από την εσωτερική πλευρά του ηφαιστείου.  Οι 30 καλλιτέχνες κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα με έμπνευση τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του νησιού, όπου κάθε γωνιά του είναι Τέχνη».

Μπετίνα Κατσαΐτου

Η Aqua Vista Hotels -ο γνωστός όμιλος διαχείρισης ξενοδοχείων στον οποίο ανήκει το Art Hotel- με συνέπεια παρακολουθεί τις σύγχρονες επιταγές του ξενοδοχειακού management και διαφοροποιεί τις υπηρεσίες προς τους διεθνείς επισκέπτες της μέσω της επένδυσής της στις υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικές δράσεις υπό την επιμέλεια της Restart Cultural Tourism.

Στέλλα Κάρλου

Οι εικαστικοί των οποίων δουλειές παρουσιάζονται στην έκθεση είναι οι: Jan Liodaki, SPENT1 (Κοτζαμπάσης Κωνσταντίνος), Brenda Wilson, Ευαγγελία Βεκιαροπούλου, Κώστας Βλαχόπουλος, Δέσποινα Γεωργιάδη – Θεσσαλονικέως, Κατερίνα Γιαζιτζόγλου, Σωτήρης Γιολδάσης, Κατερίνα Δεληγιάννη, Σοφία Δημούλη, Ελισάβετ Διονυσοπούλου, Σοφία Ελλένα, Αγγέλα Ευθυμιάδη, Γιώργος Ζερβάκης, Μαίρη Κάρλου, Στέλλα Κάρλου, Μπετίνα Κατσαΐτου, Ελένη Κύρου Τσακάλου, Λίζα Μέρλιν Βασιλάτου, Γιάννης Μότσης (G.P. Moci), Καίτη Πανάγου, Χάρης Παμφίλης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Αναστασία Πετράκη, Λίνα Ρωμανού, Χαρά Σιδέρη, Στάθης Σωτήρχος, Γεωργία Τρούλη, Πέπη Χατζηδάκη, Ελευθερία Χριστάκη.

gkoul@naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή