Η ψυχολογική προσέγγιση του «Τζόκερ»

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 08:01
A- A A+

Ο Αμερικανός ηθοποιός Χοακίν Φίνιξ είναι ο νέος Τζόκερ και, πριν αναλάβει τον ρόλο του κακού, προετοιμάστηκε, όσο καλύτερα μπορούσε, ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του χαρακτήρα ενός ανθρώπου που πάσχει από το σύνδρομο του παθολογικού γέλιου.

«Είδα βίντεο που δείχνουν άτομα που πάσχουν από παθολογικό γέλιο, μία ψυχική ασθένεια που κάνει κάποιον να γελάει ανεξέλεγκτα» εξήγησε ο Φίνιξ. Η απίστευτη ασθένεια προκαλεί ακούσιο γέλιο ή κλάμα, χωρίς να υπάρχει κάποιο εξωτερικό ερέθισμα.

Ο τρόπος που ο 44χρονος ηθοποιός θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ένα πνευματικό και νευρολογικό πρόβλημα υγείας στον «κόσμο του κακού» θα είναι διαφορετικός από τη μέχρι τώρα προσέγγιση του ρόλου, καθώς θα κινηθεί στον χώρο του ψυχολογικού ρεαλισμού και δεν θα μεταφερθεί ως ακόμη ένας ήρωας κόμικς.

Η ταινία «The Joker» -η οποία θα προβληθεί στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 31 Αυγούστου, και θα βγει στις αίθουσες στις 4 Οκτωβρίου- έρχεται δέκα χρόνια έπειτα από την προσέγγιση του ρόλου από τον μετά θάνατο βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Χιθ Λέτζερ στην ταινία «Ο σκοτεινός ιππότης» και τρία χρόνια από την αμφιλεγόμενη προσέγγιση του ρόλου από τον Τζάρετ Λέτο στην ταινία «Ομάδα αυτοκτονίας».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή