Εξάρχεια: Ολοκληρώθηκε η ανακατάληψη από την ΕΛΑΣ τεσσάρων κτηρίων

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 12:07
UPD:16:15
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Στην εκκένωση τεσσάρων κτηρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων προχώρησε το πρωί με συντονισμένες ενέργεις η ΕΛΑΣ.

Στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν άνδρες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ, της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας, εντοπίστηκαν 143 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ προσήχθησαν τρία άτομα.

Από τους 143, που οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους, οι 57 είναι άνδρες, οι 51 γυναίκες και οι 35 ανήλικοι, από Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Ερυθραία και Τουρκία.

Ειδικότερα, οι 143 αλλοδαποί είχαν καταλάβει δύο κτήρια στην οδό Σπύρου Τρικούπη, ενώ τα τρία άτομα που προσήχθησαν, δύο Έλληνες κι ένας Γάλλος, διέμεναν σε κτήριο επί της οδού Καλλιδρομίου. Ο τελευταίος είχε συλληφθεί για επίθεση σε βάρος αστυνομικών, στο κέντρο της Αθήνας. 

Όσον αφορά το τέταρτο κτήριο που τελούσε υπό κατάληψη, στην οδό Φωτήλα, ήταν άδειο την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης. Όλοι οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, δεν βρέθηκαν ναρκωτικά στα τέσσερα αυτά κτήρια.

Τη σημερινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του αρμόδιου τομεάρχη, Γιάννη Ραγκούση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή