Βολιβία: Δύο νεκροί στη μάχη με τις φλόγες στον Αμαζόνιο

Στάχτη περίπου 10 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και βοσκοτόπων
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 06:08
UPD:06:30
REUTERS/UESLEI MARCELINO
A- A A+

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες στο τμήμα του τροπικού δάσους του Αμαζονίου το οποίο εκτείνεται στη Βολιβία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Έβο Μοράλες τη Δευτέρα.

Οι πυρκαγιές, που μαίνονται επί έναν μήνα, έχουν κάνει στάχτη περίπου 10 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και βοσκοτόπων, τόνισε ο πρόεδρος Μοράλες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τα θύματα, ένας εθελοντής κι ένας πυροσβέστης, έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες στην κεντρική περιφέρεια Κοτσαμπάμπα και στη δυτική περιφέρεια Λα Πας.

Ο 22χρονος εθελοντής δασοπυροσβέστης Χόρχε Ινοχόσα Βέλα, έχασε τη ζωή του, κατά τα φαινόμενα πέφτοντας από ύψος στο εθνικό πάρκο Τουνάρι, στην περιοχή Σακάβα, στην Κοτσαμπάμπα. Ο νεαρός είχε κηρυχθεί αγνοούμενος το Σάββατο και το πτώμα του βρέθηκε την Κυριακή.

Ο πυροσβέστης Λούσιο Μαμάνι επίσης έχασε τη ζωή του εξαιτίας πτώσης. Έπεσε σε χαράδρα από ύψος 300 μέτρων στο Κορόικο δε λα Πας.

Περίπου 4.000 πυροσβέστες και εθελοντές συμμετέχουν στη μάχη κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Βολιβία τον τελευταίο μήνα, με τη συμβολή της διεθνούς κοινότητας.

Η κυβέρνηση της Βολιβίας ανακοίνωσε ότι μίσθωσε αεροσκάφος Boeing 747 Supertanker για να συμβάλει στις προσπάθειες πυρόσβεσης από αέρος. Έχει επίσης κινητοποιήσει πέντε ελικόπτερα και μικρά αεροσκάφη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Xinhua

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή