Κ. Παπανάτσιου: Με κοστολογημένες προτάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 11:50
UPD:11:58
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Ως «συνέχεια του έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» περιέγραψε η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Κατερίνα Παπανάτσιου, το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Εκείνο που θα εξαγγείλουμε εμείς την επόμενη εβδομάδα είναι κάτι που αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε, σίγουρα είναι συνέχεια του έργου που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, θα είναι με σεβασμό στο δημοσιονομικό χώρο που υπάρχει, σεβασμό στον Έλληνα πολίτη και οπωσδήποτε εκείνο που θα πρέπει να πούμε είναι ότι είναι κοστολογημένο και δεν είναι κάτι στον 'αέρα'» υπογράμμισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη στάση της στο θέμα της διαπραγμάτευσης για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων. «Στην Έκθεση το Σάββατο περιμένουμε να εξαγγείλει το πρόγραμμα του ο Πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Ν.Δ. (...) και από εκεί και μετά, αφού το εξαγγείλει, να δούμε τι θα νομοθετηθεί φέτος και τι θα πάει στα επόμενα χρόνια, γιατί εκείνο που βλέπουμε αυτή τη στιγμή περισσότερο είναι ότι δεν διαπραγματεύεται πλέον ό,τι αφορά τα πλεονάσματα κάτι που ήταν "σημαία" το προηγούμενο διάστημα» είπε.

Αναφερόμενη στο πεδίο της οικονομίας, η κ. Παπανάτσιου επισήμανε ότι «εκείνο που έγινε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, βγάλαμε την οικονομία από το τέλμα που υπήρχε».

«Όταν ξεκινήσαμε τον Φλεβάρη του '15 ψάχναμε τα ταμεία για να βρούμε τα χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και φτάσαμε το '19 να υπάρχουν 34 με 37 δισ. ταμειακό απόθεμα για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση, άρα, πραγματικά η σημερινή κυβέρνηση "τρώει" από τα έτοιμα. Εμείς δεν βρήκαμε κανένα απόθεμα και κάναμε πάρα πολλές προσπάθειες για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την οικονομία όρθια» υποστήριξε.

Για την αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «πρέπει πραγματικά ο συγκεκριμένος νόμος να μην υπάρχει και να υπάρχει ένας φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας όπως υπήρχε και πριν».

«Η αντίρρησή μας δεν είναι ότι πρέπει να λύσουμε τις στρεβλώσεις και να δώσουμε μείωση του ΕΝΦΙΑ γιατί πραγματικά για εμάς από τη στιγμή που η καινούρια κυβέρνηση είχε τα 200 εκατ. που τα διέθεσε για τον ΕΝΦΙΑ - η κάθε κυβέρνηση το δημοσιονομικό χώρο που υπάρχει τον διαθέτει εκεί που θεωρεί ότι πρέπει να τον διαθέσει καλύτερα - θεωρούμε ότι έπρεπε να δοθεί πραγματικά στη μικρή και στη μεσαία περιουσία» ανέφερε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή