Τ. Θεοδωρικάκος: Σχεδιασμός για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 12:48
UPD:12:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
A- A A+

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για σχεδιασμό των προσλήψεων στο Δημόσιο υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων.

«Γίνεται καταγραφή των αναγκών από το σύνολο του δημοσίου τομέα και στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός και όλο το κυβερνητικό επιτελείο, προσμετρώντας τις δημοσιονομικές δυνατότητες, θα προχωρήσουν σε σχεδιασμό για όλη την τετραετία» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμο ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περισσότερων προσλήψεων - πέρα από τις προγραμματισμένες - εφόσον η οικονομική κατάσταση της χώρας το επιτρέψει. «Στον επόμενο χρόνο προφανώς θα υπάρχουν προσλήψεις. Επιμένω ότι μπαίνουμε σε σχεδιασμό και θα γίνονται ανακοινώσεις, οι προσλήψεις θα γίνονται γνώστες στην κοινωνία, ώστε να μην αιφνιδιάζεται κανείς και να υπάρξει πλάνο να μπει ένα τέλος στις πελατειακές σχέσεις που ταλαιπωρούσαν την κοινωνία» είπε.

Ειδικά για την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι εκτιμά πως ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα έχει ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία μέχρι το τέλος του έτους.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή