ΕΟΚ: Ύποπτη διαμόρφωση αποτελέσματος

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 19:49
UPD:19:51
REUTERS/ATHIT PERAWONGMETHA
A- A A+

Η ΕΟΚ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στη FIBA για τη διαιτησία του αγώνα με την Τσεχία και ζήτησε την τιμωρία των Γκλίσιτς (Σερβία), Αουνκρόγερς (Λετονία) και Λίτσκα (Πολωνία).

Στην ΕΟΚ κάνουν λόγο για «ύποπτη διαμόρφωση αποτελέσματος», ενώ ζητούν από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία άμεση λήψη μέτρων και απόδοση δικαίου. Μετά τον αποκλεισμό από τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, παρά τη νίκη επί των Τσέχων, η ελληνική ομάδα κατέλαβε την 11η θέση στο Μουντομπάσκετ της Κίνας.

Η επιστολή:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διαμαρτύρεται για τη συνολική διαιτησία του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ειδικά του αγώνα Τσεχία – Ελλάδα.

Ζητάμε την άμεση αποπομπή εκείνων που είναι υπεύθυνοι για τους ορισμούς και τη διαιτησία. Ζητάμε επίσης λεπτομερή εξέταση του βίντεο του αγώνα παρουσία εκπροσώπου μας και την δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων.

Τέτοια ύποπτη διαμόρφωση αποτελέσματος αποτελεί πρωτοφανές γεγονός για το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο μπάσκετ. Ζητάμε την άμεση λήψη μέτρων και την προβλεπόμενη από τους κανονισμούς απόδοση δικαίου και την άμεση παρέμβασή σας».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις