Οι αντάρτες της Υεμένης προειδοποιούν ότι το Ιράν ετοιμάζει νέα επίθεση

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 12:00
REUTERS/KHALED ABDULLAH
A- A A+

Οι αντάρτες Χούτι στην Υεμένη έχουν προειδοποιήσει ξένους διπλωμάτες ότι το Ιράν ετοιμάζει νέα επίθεση ύστερα από εκείνη που έπληξε τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας πριν από μία εβδομάδα και άναψε φωτιές στον Περσικό Κόλπο και την αγορά πετρελαίου. Την είδηση μεταδίδει η Wall Street Journal επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές. 

Όπως αναφέρουν οι πηγές στην αμερικανική εφημερίδα, τα ηγετικά στελέχη των Χούτι σήμαναν συναγερμό για το ενδεχόμενο επίθεσης ύστερα από πιέσεις που δέχθηκαν από το Ιράν να λάβουν μέρος σε αυτήν. Σημείωναν πάντως ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί πόσο σοβαρή είναι η απειλή, καθώς οι ισχυρισμοί των Χούτι αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό από τους αξιωματούχους της Δύσης. Η Σαουδική Αραβία πάντως έχει ενισχύσει την ασφάλεια βασικών υποδομών της μετά την επίθεση, πρόσθεσαν. 

Σημειώνεται ότι το βράδυ του Σαββάτου οι Χούτι παρουσίασαν μία νέα πρόταση εκεχειρίας, δεσμευόμενοι να σταμαστήσουν κάθε επίθεση απέναντι στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο μίας ειρηνευτικής πρωτοβουλίας. Ο ΟΗΕ υποδέχθηκε με ικανοποιήση την εξέλιξη κάνοντας λόγο για μία πρόταση που θα μπορούσε να «στείλει ισχυρό μήνυμα για τον τερματισμό του πολέμου». Το Ριάντ ωστόσο δηλώνει επιφλακτικό, τονίζοντας ότι περιμένει να δει πράξεις και όχι λόγια. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή