Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στην Αθήνα στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 15:23
UPD:16:26
George Vitsaras / SOOC/George Vitsaras
A- A A+

Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια από ομοσπονδίες και συνδικάτα στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρυχθεί σήμερα από ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ ως αντίδραση στις αλλαγές των εργασιακών που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ με το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Η συγκέντρωση και η πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από τα Προπύλαια ολοκληρώθηκε πρώτη, φτάνοντας έξω από το Κοινοβούλιο.

«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση είναι η πρώτη που γίνεται με τη νέα κυβέρνηση κι έχει ως κύριο στόχο την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης.

EURONEWS (ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ)

Παράλληλα, σημείωσε πως «η κυβέρνηση διά του κυρίου Βρούτση πριν από καιρό ψήφισε νόμο, με τον οποίο περιορίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων με την κατάργηση της αιτιολόγησης της απόλυσης από τον εργοδότη και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις οποίες υποβαθμίζει έναντι των επιχειρησιακών, και βεβαίως βάζει για ακόμη μία φορά χέρι στον συνδικαλιστικό νόμο, συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης και της κ. Αχτσιόγλου, η οποία καθιέρωσε για πρώτη φορά το 50% +1 για τη λήψη αποφάσεων από τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων».

«Από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι αυτός ο νόμος δεν πρόκειται να εφαρμοστεί και αυτές οι αλλαγές. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην εργασία έναντι της μερικής απασχόλησης που καθιερώνεται με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο και βεβαίως δεν θα επιτρέψουμε καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, όπως η κυβέρνηση λέει σε όλους τους τόνους σε σχέση με την επικουρική ασφάλιση. Αυτό σήμερα είναι, αν θέλετε, ένα πρώτο μήνυμα. Αύριο συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό τις κινητοποιήσεις, εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει σε αυτά τα αντεργατικά σχέδια», κατέληξε ο κ. Μπράτης.

Σημειώνεται πως πορεία θα πραγματοποίησαν η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που συγκεντρώθηκαν στα Χαυτεία και να κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή