Συγκέντρωση και πορεία συνταξιούχων στην Αθήνα

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 12:25
UPD:12:29
Nikos Libertas / SOOC/Nikos Libertas
A- A A+

Συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν οργανώσεις συνταξιούχων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων, όπως έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ η 1η Οκτωβρίου.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις οργανώνουν σε όλη τη χώρα συγκεντρώσεις, διεκδικώντας τα αιτήματα των συνταξιούχων για μία καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή, τονίζοντας ότι οι συνταξιούχοι όλα τα χρόνια της κρίσης έχουν υποστεί τεράστιες καταστρεπτικές περικοπές σε όλα τους τα δικαιώματα και επισημαίνουν: «Δεν θα κουραστούμε να διεκδικούμε, όσα μας έχουν αφαιρεθεί».

Στη Θεσσαλονίκη τα μέλη του σωματείου συνταξιούχων «Η Συσπείρωση» συγκεντρώθηκαν στην οδό Αριστοτέλους, μπροστά στα γραφεία του ΕΦΚΑ, ζητώντας «να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής και να ζήσουν με βάση τα δεδομένα του 21ου αιώνα».

Παράλληλα καλούν την κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ και να τους επιστρέψει τις αναδρομικές περικοπές και τα δώρα.

Στην Αθήνα, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις που πραγματοποιούν την πορεία, είναι οι εξής: ΙΚΑ - OAEE - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ -- ΠΕΣ ΝΑΤ- ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή