Δώνης: «Όποιος δεν παλεύει θα βλέπει τα ματς από την εξέδρα»

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 16:49
UPD:16:51
INTIME SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Δύο 24ωρα πριν το ματς με την Ξάνθη, ο Γιώργος Δώνης μίλησε σε έντονο ύφος για τη νοοτροπία των παικτών του Παναθηναϊκού, αλλά και προσωπικά για το θέμα του Χατζηγιοβάννη.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» με δηλώσεις του στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της NOVA τόνισε ότι περιμένει από τους ποδοδφαιριστές του να αλλάξουν νοοτροπία, αρχής γενομένης από τον αγώνα του Σαββάτου (5/10) με τους Ακρίτες, ενώ κατά την εκτίμησή του η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων θα κάνει καλό στην ομάδα.

Αναφερόμενος αρχικά στο ματς με τη Ξάνθη, ο 49χρονος προπονητής είπε: «Άλλη ομάδα αντιμετωπίσαμε στην προετοιμασία κι άλλη περιμένουμε να βρούμε μπροστά μας στο επίσημο ματς.

Η Ξάνθη γενικώς έχει αλλάξει πολύ από προηγούμενες σεζόν. Επανέφερε το σχηματισμό 4-2-3-1 ο προπονητής στα τελευταία παιχνίδια και γενικώς είναι μια ομάδα με πολύ ποιότητα, επικίνδυνη μπροστά και σε φάση αντεπίθεσης, αλλά και σε οργανωμένο παιχνίδι».

Για την αλλαγή προσώπου του Παναθηναϊκού στα δύο τελευταία ματς (Ολυμπιακός, Πανιώνιος), τόνισε: «Δείχνουμε ότι είμαστε ισορροπημένη ομάδα. Βρίσκουμε καλύτερο στιλ. Δεν δεχόμαστε εύκολα φάσεις. Είμαστε πιο δεμένο γκρουπ. Μέσα από τα δύο καλά αποτελέσματα αποκτήσαμε και αυτοπεποίθηση».

Για το πρόσωπο που δείχνει ο ίδιος στον πάγκο στα δύο τελευταία ματς: «Δεν είναι θέμα ανησυχίας από τη μεριά μου ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Τις πρώτες αγωνιστικές είχαμε διαφορετική εικόνα από την προετοιμασία. Έπρεπε να το αξιολογήσω.

Το προπονητικό έπρεπε να το λύσω εγώ. Η νοοτροπία μας, όμως, ως ομάδα είχε αρνητικό πρόσημο. Μόνο η καθοδήγηση των παικτών δεν βοηθούσε. Έπρεπε να λειτουργήσουμε διαφορετικά ως προς αυτό. Ο προπονητής πρέπει να δείχνει όλα τα πρόσωπα.

Έπρεπε να βελτιώσουμε τη νοοτροπία μας. Δεν μου αρέσει να φωνάζω από τον πάγκο, αλλά επειδή όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα, έπρεπε να δείξω ένα πιο σκληρό πρόσωπο. Υπάρχει εξήγηση για τη διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Ο προπονητής έβγαινε μπροστά για να προστατεύει τους παίκτες. Θέλαμε αυτοί να πάρουν χρόνο για να αποκτήσουν πιο δυνατή προσωπικότητα. Συνέβη το αντίθετο. Δεν αναλάμβαναν τη δική τους ευθύνη.

Έπρεπε να αλλάξει αυτό, γιατί η περασμένη σεζόν τελικώς μας έκανε κακό. Ορισμένοι δείχνουν ότι δεν παλεύουν, δεν προσπαθούν. Όποιος, λοιπόν, δεν παλεύει στα ματς, θα τα βλέπει από την εξέδρα ή από την τηλεόραση».

Για τη μη ανανέωση του συμβολαίου του Χατζηγιοβάνη επισήμανε: «Ο Χατζηγιοβάνης είναι νέο παιδί και είναι λάθος να στοχοποιείται. Εγώ δεν λειτουργώ έτσι. Εισηγήθηκα να ανανεώσουν οι Μπουζούκης Μαυρομάτης και Χατζηγιοβάνης.

Οι δύο πρώτοι το έκαναν, ο Χατζηγιοβάνης όχι. Αν ήμουν άλλος, μπορεί να μην τον έβαζα καν. Όμως, λειτουργούμε διαφορετικά σε αυτό επίπεδο. Είναι μαζί μας, είναι καλός επαγγελματίας. Δεν τον στοχοποιώ, λοιπόν.

Αντιθέτως, αν κρίνω ότι πρέπει να τον χρησιμοποιήσω θα το κάνω. Το λάθος είναι ότι η υπόθεση της ανανέωσής του έχει τραβήξει πολύ. Όταν μιλάω για αλλαγή νοοτροπίας δεν μιλάω μόνο γι' αυτόν, αλλά για όλα τα νέα παιδιά».

Για το αν πάρει άλλος τη θέση του στην ομάδα: «Έχει παίξει βασικός σε πολλά ματς. Από την προηγούμενη σεζόν, όμως, είναι μπερδεμένος γι' αυτό τραβάει η υπόθεση σε μάκρος.

Είναι καλό παιδί και καλός επαγγελματίας. Δεν πήρε την απόφαση που θέλει ο ίδιος. Τον μπερδεύει αυτό. Έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι. Εγώ κρίνω πως θα τον χρησιμοποιήσω αγωνιστικά.

Μόνο στους τρεις νέους παίκτες έγινε πρόταση ανανέωσης. Είναι λάθος που ο Χαζηγιοβάνης δεν πήρε απόφαση τι θέλει να κάνει. Ειπώθηκε ότι αν ήταν στη θέση του ο Χρήστος (σ.σ. Δώνης), θα είχε άλλη αντιμετώπιση. Αν ήταν ο Χρήστος στη θέση του, εγώ θα έπαιρνα την απόφαση πολύ πιο γρήγορα.

Του Χρήστου το συμβόλαιο λήγει, αλλά δεν κλήθηκε να ανανεώσει πρέπει να σας πω. Κάνω μια δουλειά και κρίνομαι γι' αυτό που παρουσιάζω στον αγωνιστικό χώρο. Όχι για οποιοδήποτε θέμα, όμως, να συνδέεται η συγγένεια με την ανανέωση ή όχι του Χατζηγιοβάνη. Είναι κακοήθεια αυτό».

Για το πόσο έχουν βοηθήσει ως τώρα την ομάδα οι παίκτες που αποκτήθηκαν με μεταγραφή: «Όλες οι μεταγραφές περιμένουμε να έρθουν στο επιθυμητό επίπεδο. Άλλος είναι πιο πίσω, άλλος πιο μπροστά.

Οι πέντε νεοαποκτηθέντες πήραν περισσότερο χρόνο. Δεν με νοιάζει, όμως, αν κάποιος ήρθε τώρα ή όχι. Με ενδιαφέρει ποιος είναι σε θέση να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα.

Στα μπακ, για παράδειγμα έχουμε πρόβλημα, με τους Γιόχανσον και Ινσούα. Παίζουν σημαντικό ρόλο αυτοί. Περιμένουμε να βελτιωθούν και να βοηθήσουν περισσότερο. Στα δύο τελευταία παιχνίδια έπαιξαν λίγο καλύτερα.

Οι Κουρμπέλης και Χρήστος (σ.σ. Δώνης), επίσης, θέλουμε να γίνουν καλύτεροι. Οι Μπουζούκης και Ζαχίντ επίσης. Εγώ το βλέπω συνολικά. Όλη την εικόνα θέλουμε να βελτιώσουμε.

Όλες οι μεταγραφές έγιναν για να ανέβουμε επίπεδο. Κάποιοι είναι καλά, άλλοι όχι τόσο. Η διακοπή θα μας βοηθήσει να έρθουν όλοι στο επιθυμητό επίπεδο».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις