Λαμία: Με ψεύτικες αγγελίες πώλησης οχημάτων απέσπασαν 11.200 ευρώ

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 09:20
UPD:09:25
twitter.com/hellenicpolice
A- A A+

Με τη μέθοδο της ανάρτησης ψεύτικων αγγελιών πώλησης οχημάτων μέσω διαδικτύου, δύο άτομα εξαπάτησαν υποψήφιους αγοραστές, αποσπώντας τους μάλιστα το ποσό των 11.200 ευρώ, ως προκαταβολή.

Οι δύο δράστες, ένας 22χρονος και μία 27χρονη εντοπίστηκαν έπειτα από έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και σύμφωνα με την αστυνομία εμπλέκονται σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου. Οι υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν ήταν το διάστημα από 23-05 έως 11-06-2019, με θύματα κατοίκους σε περιοχές της Λαμίας, του Σχηματαρίου Βοιωτίας, της Ξάνθης και της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, οι δράστες αρχικά προέβαιναν στην ανάρτηση μέσω διαδικτύου, αγγελιών πώλησης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που δεν διέθεταν, όμως κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των υποψήφιων αγοραστών, τους έπειθαν, με αποτέλεσμα να τους αποσπούν χρηματικά ποσά, με καταθέσεις που πραγματοποιούνταν μέσω δύο τραπεζικών λογαριασμών.

Για την επίτευξη του σκοπού τους, οι δράστες χρησιμοποιούσαν διάφορα πλαστά έγγραφα (εξουσιοδοτήσεις για μεταβιβάσεις – πώλησης, αποδείξεις εμβασμάτων με λογότυπα τραπεζών κ.α.), με αποτέλεσμα να έχουν καταφέρει να αποσπάσουν από τα θύματά τους, το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.200 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή