Ερντογάν: Διαπραγματευόμαστε για άλλο ένα γεωτρύπανο

Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2019 17:27
UPD:17:40
via REUTERS/MURAT KULA/PRESIDENTIAL PRESS OF
A- A A+

Και τρίτο γεωτρύπανο διαπραγματεύεται η Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι το «Φατίχ» συνεχίζει τη γεώτρησή του στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε ομιλία του στην 29η Σύνοδο Διαβούλευσης και Αξιολόγησης του κόμματός του στο Κιζίλτσαχαμάμ, δήλωσε πως «συνεχίζουμε αδιάκοπα τις εργασίες γεώτρησής μας στην ανατολική Μεσόγειο. Το γεωτρύπανο "Φατίχ" κατέβηκε κάτω από τα 4.000 μέτρα, πρέπει να κατέβει κι άλλο. Πρώτα ο Αλλάχ, θα γίνει κι αυτό» είπε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε πως «το "Γιαβούζ", το οποίο προσθέσαμε φέτος στον στόλο μας μετά την αποστολή του στην Καρπασία, το στείλαμε στη γεώτρηση Μόρφου-1» και πως «το ερευνητικό πλοίο "Ορούτς Ρέις" ολοκλήρωσε το 30% των ερευνών του ανοιχτά της Αττάλειας».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες γεώτρησης και έρευνας τόσο στην ξηρά, όσο και στη θάλασσα, προσθέτοντας ότι έχουν πλέον δύο ερευνητικά πλοία και δύο γεωτρύπανα. «Στο μεταξύ, γίνονται διαπραγματεύσεις για ένα ακόμη γεωτρύπανο, θα προστεθεί και αυτό. Με τρία γεωτρύπανα που θα είναι εξολοκλήρου δικά μας, δε θα έχουμε πρόβλημα αναζητώντας γεωτρύπανα από τη διεθνή αγορά να νοικιάσουμε» ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πηγές: philenews, ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή