ΥΠΕΝ: Διαβούλευση για την αναβάθμιση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 12:17
UPD:12:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
A- A A+

Ημερίδα-διαβούλευση για τους Φορείς Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) διοργανώνει αύριο, Τετάρτη, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), στις 09:30, στο αμφιθέατρο του υπουργείου.

Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο της εξαγγελίας του Κωστή Χατζηδάκη ότι αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου η αναβάθμιση των Φορέων Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών, στα πρότυπα των καλύτερων ευρωπαϊκών πρακτικών.

Στην ημερίδα-διαβούλευση θα παραβρεθούν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, κι ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν πρόεδροι και συντονιστές των 36 ΦΔΠΠ, εκπρόσωποι των εργαζομένων στους ΦΔΠΠ, εκπρόσωποι των 13 πΠεριφερειών,  εκπρόσωποι των δήμων στις περιοχές ευθύνης των ΦΔΠΠ (μέσω ΚΕΔΕ), εκπρόσωποι 20 ΜΚΟ που εμπλέκονται στους ΦΔΠΠ, εκπρόσωποι των επαγγελματιών (μέσω του Επιμελητηρίου), αρμόδιες και συναρμόδιες για τους ΦΔΠΠ υπηρεσίες του ΥΠΕΝ, εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας, ο πρόεδρος της επιτροπής «Φύση 2000», ο συντονιστής και οι εκπρόσωποι των μελετητών για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (ΕΠΜ) και τα Προεδρικά Διατάγματα (ΠΔ) των Προστατευόμενων Περιοχών.

Η ημερίδα στοχεύει σε έναν ευρύ διάλογο για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης και το μέλλον τους. Θα είναι ανοιχτή κι ο λόγος θα δοθεί ακόμα και σε πρόσωπα, φορείς ή οργανώσεις που πιθανόν, εκ παραδρομής, δεν εκλήθησαν.

Στόχος είναι η αποτίμηση της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στις Προστατευόμενες Περιοχές, η καταγραφή βέλτιστων πρακτικών διαχείρισης που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και η κατάθεση ρεαλιστικών και δημιουργικών προτάσεων για την αναβάθμιση των Φορέων Διαχείρισης. Όλα αυτά αποτελούν, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, προαπαιτούμενα για την ουσιαστική βελτίωση της διαχείρισης και την αειφόρο ανάπτυξη των Προστατευόμενων Περιοχών.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή