Αλ. Τσίπρας: Δειλός ρεβανσισμός η Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 21:22
UPD:21:31
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για «δειλό ρεβανσισμό» και για «συνειδητή ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει πιθανές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, του  πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Τσίπρας παρείχε πλήρη κάλυψη στον πρώην υπουργό του, υποστηρίζοντας ότι παραπέμπεται «όχι γιατί υπάρχει κάποια ένδειξη σκανδάλου, αλλά γιατί είχε το θράσος να αναδείξει το σκάνδαλο της Novartis, το οποίο και εσείς οι ίδιοι αναγνωρίζετε ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα σκάνδαλα που έχει δει ο τόπος»

«Κατηγορείτε λοιπόν τον πολιτικό σας αντίπαλο, επειδή είχε το μέγα θράσος να μην κουκουλώσει τις δικές σας τις πομπές των δικών σας βουλευτών. Και αυτό είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία για ειδικό δικαστήριο» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτό γίνεται ενώ η υπόθεση είναι ακόμη ανοιχτή και βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική δίωξη για έναν πρώην υπουργό ενώ άλλοι βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση.

Ο κ. Τσίπρας στηλίτευσε την απουσία του Πρωθυπουργού και υπουργών από την αίθουσα του Κοινοβουλίου, υπογραμμίζοντας πως «σε μια τόσο σοβαρή διαδικασία, θα περίμενε κανείς τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και η κυβερνητική πλειοψηφία, να βρίσκονται τουλάχιστον σήμερα εδώ, να πάρουν το λόγο και διατυπώσουν τα επιχειρήματά τους. Αλλά εσείς είστε και ρεβανσιστές αλλά και δειλοί ταυτόχρονα».

Ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε την τοποθέτησή του σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους σημειώνοντας πως «την ώρα που διαπράττετε τη μέγιστη βαναυσότητα απέναντι στο ίδιο το πολικό σύστημα, την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια… Λυπάμαι που θα σας το πω, αλλά πρόκειται για τον πιο δειλό ρεβανσισμό στη σύγχρονη ιστορία του τόπου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση και κατά του Πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. «Αν είναι μία φορά δειλός ο κος Μητσοτάκης γιατί παραπέμπει το Παπαγγελόπουλο κάνοντας το χατίρι του κου Σαμαρά - γιατί αυτό γίνεται σήμερα - θα έλεγα είναι δυο φορές δειλός, γιατί δεν έχει το σθένος να παραπέμψει εμένα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή