Σ. Λιβανός: Κοινοβουλευτική η διαδικασία για Προανακριτική

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 22:34
UPD:22:38
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Η σημερινή διαδικασία είναι καθαρά κοινοβουλευτική, ανήκει στον πυρήνα της εξουσίας του κοινοβουλίου και σε κάθε έναν από τους βουλευτές, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, απαντώντας στις επικρίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την απουσία υπουργών της κυβέρνησης από τη συζήτηση στη Βουλή, για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Η μη υπογραφή της πρότασης όσο και η απουσία του από τη σημερινή διαδικασία και όλων των υπουργών, αποτελούν απόδειξη προσήλωσης στις αρχές της δημοκρατίας και σεβασμού στη διάκριση των εξουσιών», είπε ο Σπήλιος Λιβανός.

«Η ανεξαρτησία της νομοθετικής εξουσίας είναι ιερή για τη δική μας παράταξη. Δεν είναι για εσάς, απ΄ό,τι φαίνεται. Είναι ιερό για εμάς και το Σύνταγμα το οποίο θα έπρεπε να διαβάσει ο κ. Τσίπρας, και λέει ότι μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους» πρόσθεσε ο κ. Λιβανός.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή